CHL räväytti uutispommin – ensi kaudella sarjassa kokeillaan mullistavia sääntöuudistuksia

Kristian Tanus Tappara CHL mestari - Pallomeri.met

Jääkiekon mestarien liiga CHL päätti sekoittaa pakkaa tulevalla kaudella ja tekee hämmästyttäviä sääntökokeiluja.

Jääkiekon Champions Hockey Leaguessa nähdään tulevalla kaudella kolme mullistavaa sääntöuudistusta. Merkittävin lienee se, että jatkossa kahden minuutin rangaistus ei enää pääty maaliin, vaan jäähy jatkuu loppuun asti, vaikka ylivoimalla oleva joukkue mätkisi kuinka monta maalia.

Sen sijaan jäähy päättyy etuajassa, jos alivoimalla oleva joukkue onnistuu tekemään maalin. Kolmas sääntöuudistus koskee siirrettyä rangaistusta. Kahden minuutin jäähy tuomitaan, vaikka ylivoimalle pääsyä odottava joukkue onnistuisi sinä aikana maalinteossa. Näin ollen siis säännöt kiepsautetaan päälaelleen perinteiseen malliin verrattuna.

Kenties hulluinta asiassa on se, että seurat saivat tietää muutoksista CHL:n arvontatilaisuudessa keskiviikkona. Ilveksen edustajat vahvistivat Iltalehdelle tietojen pitävän paikkaansa.

Sarjan erikoisuudet eivät päättyneet tähän, sillä myös peliformaatti menee uusiksi, eikä tälläkään saralla ole ainakaan luovuudessa säästelty. Tulevalla kaudella CHL:ssä ei näet enää lohkoissa. Sen sijaan tiistaina joukkueet arvottiin neljään kuuden joukkueen ryhmään.

Tämän jälkeen jokaiselle joukkueelle arvottiin rymistä riippumatta kuusi vastustajaa, jolloin jokaiselle joukkueelle kertyy kolme koti- ja kolme vierasottelua. Tämän jälkeen 16 eniten pisteitä saanutta joukkuetta etenee pudotuspeleihin. Mestari ratkeaa 20. helmikuuta pelattavassa loppuottelussa.

CHL-kausi 2023–24 käynnistyy elokuun lopussa. Tulevalla kaudella on myös vähemmän joukkueita, kun mukaan kelpuutetaan vain 24 joukkuetta aiemman 32 joukkueen sijaan. Suomalaisseuroista mukana ovat Tappara, Ilves, Lukko ja Pelicans.

Tsekkaa myös: NHL:n konferenssifinaalissa totaalinen kaaos – Dallas-fanit heittivät tavaraa jäälle, erätauko aloitettiin etuajassa