CHL lykkää kauden aloitusta ja muuttaa formaattia – kausi pelataan 32 joukkueen cupina

CHL-pokaali / Pallomeri.net

CHL tiedottaa, että sarjan kausi alkaa vasta lokakuussa. Samalla tämä tarkoittaa lohkovaiheen peruuntumista, joten kausi pelataan cup-muotoisena.

Champions Hockey League tiedottaa, että koronaviruspandemian ja epävarman tulevaisuuden takia CHL:n hallitus on päättänyt ennakoida jo nyt tulevan kauden suhteen. CHL-kausi 2020-2021 alkaakin vasta lokakuussa, eli noin kuukautta myöhemmin kuin tavallisesti.

– Champions Hockey Leagueen osallistuu 13 maata. Se tarkoittaa, että olemme riippuvaisia ​​13 eri maan hallituksen antamista päätöksistä ja määräyksistä, perustelee presidentti Peter Zahner sarjan tiedotteessa.

Tämän myötä CHL jättää aiemmilta vuosilta tutun lohkovaiheen kokonaan pelaamatta ja sarjaan osallistuvat 32 joukkuetta pelaavat pytystä cup-muotoisessa turnauksessa, eli sarjassa pelataan käytännössä pelkkiä pudotuspelejä.

Mainos alkaa

– Osallistuvien joukkueiden on kyettävä matkustamaan ja tavoitteemme on, että pelejä pelataan katsojien edessä. Täten olemme päättäneet olla aktiivisia asian suhteen, ja olla ottamatta riskiä, jatkaa Zahner.

Formaatti ei kuitenkaan poikkea aiempien kausien pudotuspeleistä, eli joukkueet arvotaan ottelupareihin ja pareissa pelataan ottelu kummankin joukkueen kotijäällä. Välieriin asti paremmuuden ratkaisee pistevertailu, mutta finaali pelataan kerrasta poikki systeemillä. Finaalin päivämäärä on 9. helmikuuta 2021.

– Ymmärrämme, että tämä muutos on odottamaton, mutta oudot ajat vaativat erityisiä toimenpiteitä. Tavoitteenamme on tehdä osallistuvien joukkueiden ajat mahdollisimman helpoiksi, koska kaikki joutuvat tällä hetkellä ennennäkemättömiin haasteisiin, toteaa Zahner.

Suomea CHL:ssä tulevat edustamaan päättyneen kauden runkosarjan kärkinelikko, eli Kärpät, Lukko, Tappara ja Ilves.

Lue myös: TPS joutuu vielä jännittämään – Turku jätti hallipäätöksen pöydälle ja asetti kuusi ehtoa