CHL-ennakko: E-lohko – jääkö Kärpät Bernin ja Skellefteån kyydistä?

CHL-ennakko: E-lohko – jääkö Kärpät Bernin ja Skellefteån kyydistä?

CHL-kausi 2019-2020 alkaa 29. elokuuta ja ennakoimme jokaisen alkulohkon näkymät. E-lohkossa pelaavat Bern, Grenoble, Kärpät ja Skellefteå.

SC Bern, Sveitsi

Kari Jalosen valmentama hallitseva Sveitsin mestari tulee sanomaan painavan sanansa, kun E-lohkon voitosta pelataan. Jos Bernin vähät kysymysmerkit pitävät sisällään positiivissävytteisiä vastauksia, niin sveitsiläisseura saattaa olla yksi koko CHL:n mestarikandidaateista.

Kysysmerkkejä on oikeastaan kaksi. Suurempi niistä löytyy maalinsuulta. Monivuotinen ykkösmaalivahti Leonardo Genoni lähti ja viime kaudella Zürichin kanssa karsintoihin ajautuneen Niklas Schlegelin pitäisi pystyä astumaan Genonin saappaisiin. Zürichin kausi oli kuitenkin hankala aivan muista syistä kuin maalivahtipelistä, joten tuskinpa Bernin taivaalle järin tummia pilviä tällä seikalla tullaan saamaan aikaiseksi.

Toinen hieman mietityttävä asia on pakiston tulivoima. Luutimistaitoa löytyy, mutta onko riittävästi kykyjä hyökkäysten tukemiseen? Vastaus on todennäköisesti myöntävä, mutta paperilta katsottuna sitä ei voi pitää itsestäänselvyytenä.

Kaiken kaikkiaan Bernin ryhmä on ehdottomasti Euroopan eliittiä ja mitä todennäköisimmin tulee myös pelaamaan sen mukaisesti.

Arvio: Vahvan lohkon vahvin voittajasuosikki.

Bruleurs de Loups de Grenoble, Ranska

Voi voi. Joskus elämä jakelee vähän kurjemmat kortit ja se on vain kestettävä. Näin voitaneen huoletta todeta Grenoblen kohdalla, kun katsotaan millaisella hiekkalaatikolla ja millaisten kauhukakaroiden keskellä kilttien ranskalaisten olisi tarkoitus raivata itselleen leikkitilaa. Joukkueesta löytyy Ranskan liigan tasolle erinomaisia pelaajia, kelpo ulkolaisvahvistukset ja pari maajoukkueen vakiokasvoa siihen päälle.

Grenoble on kuitenkin tekemättömässä paikassa ja joutuu tekemään kovan päivätyön, jotta ei jäisi niin selväksi heittopussiksi kuin ennakkoasetelmat antavat luvan odottaa.

Arvio: Juuri tällaiset arvat ovat omiaan lisäämään lahjontayritysten todennäköisyyksiä. Saa hien pintaan, mutta muuta ei mukaan peleistä lähde. Selkeä lohkojumbo.

Lue myös: Näin näet kaikki CHL-pelit maksutta!

Oulun Kärpät, Suomi

Näin kova alkulohko on hyvä mittari Kärpille ennen liigakauden alkua. Kestomenestyjän ympärillä pyörii valtavasti kysymyksiä. Onko Patrik Rybarista kuormitusta kestäväksi ykkösveskariksi? Löytyykö alakerrasta pelillistä johtajuutta Shaun Heshkan lisäksi? Joko kotikylän konkareiden tankki on tyhjä, vai vieläkö heistä on menestyksen vetureiksi? Löytyykö omasta takaa korvaajia lähteneille runkopalasille?

Paljon hyvää tietysti Kärppien nimilistassa on, mutta on aivan selvää, että joukkue joutuu luomaan nahkansa uudestaan ja CHL:n vinkkelistä katsottuna prosessin pitäisi tuottaa positiivisia tuloksia ehkä liiankin kovalla aikataululla.

Arvio: Kärppien meno on ollut satumaisen silkkistä parin viime kauden ajan ja nyt pakka on elänyt rankasti. Taistelee jatkopaikasta, mutta onko sittenkin turhan kovassa seurassa?

Skellefteå AIK, Ruotsi

Skellefteån suurin huolenaihe CHL:ään lähdettäessä on maalivahtipeli. Liettuilaiskarpaasi Mantalis Armalis on lonkkaleikkauksen jäljiltä pitkään poissa, joten kaikki katseet kääntyvät ikuiseen kakkosvahtiin Gustaf Lindvalliin, jonka on otettava ykkösvahdin viitta kantaakseen. Tässä lohkossa ei ole varaa antaa tasoitusta, joten kopin on tartuttava heti alusta lähtien.

Kenttäpelaajista homma ei tule jäämään kiinni. Nimilista ei hohkaa seksikkyyttä, mutta konepellin alla hyrrää runko, jossa on sopivasti kaikkea. On kokemusta, on nuoruutta, on takuuvarmaa duunaria ja kannuksensa hankkineita tehonikkareita. Kaiken kaikkiaan Skellefteå luisteluttaa jäälle varsin tasapainoisen paketin, joka ei taatusti jätä vastaamatta huutoihin.

Arvio: Bernin ykköshaastaja.

Muut lohkot:

Lohko A: Tappara komentaa, mutta tottelevatko keskieurooppalaiset?

Lohko B: Zug puksuttaa jatkoon, HPK myös tyrkyllä

Lohko C: Luleå johtaa kuoroa, taustalla käydään kunnon kapinat

Lohko D: Lausanne putsaa pöydän, Pelicans ja Trinec painivat tähteistä

Lohko F: Mannheimin kotka nousee korkeimmalle

Lohko G: Färjestad ja München marssivat jatkoon

Lohko H: Frölundalle ei löydy pysäyttäjää

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut