CHL-ennakko: D-lohko – Lausanne putsaa pöydän, Pelicans ja Trinec painivat tähteistä

CHL-ennakko: D-lohko – Lausanne putsaa pöydän, Pelicans ja Trinec painivat tähteistä

CHL-kausi 2019-2020 alkaa 29. elokuuta ja ennakoimme jokaisen alkulohkon näkymät. D-lohkossa pelaavat Lausanne, Minsk, Pelicans ja Trinec.

Lausanne HC, Sveitsi

Ville Peltosen luotsaama ryhmä on rosteriltaan huikea. Joukkueen maalivahtikaksikko on nimettömyydestään huolimatta erittäin tasapainoinen ja vahva. Puolustuspää vilisee Sveitsin maajoukkuemiehiä ja heidän lisäkseen mukana painaa myös maailmanmestari Petteri Lindbohm. Hyökkäyspäästä löytyy NHL-veteraaneja sekä lisää Sveitsin maajoukkueringin miehiä. CHL-alkulohko on myös iso näyttöpaikka tryoutin kautta paikkaa Peltosen joukkueesta hakevalle Teemu Pulkkiselle.

Ryhmässä on myös jatkuvuutta valmennusosastoa myöten, mikä ei Sveitsin tempoilevassa kulttuurissa ole mikään itsestäänselvyys. Ennakkoon näyttäisi siis siltä, että vahva joukkue on vahvistunut entisestään.

Arvio: Lohkon selkeä suosikki.

Yunost Minsk, Valko-Venäjä

On tavallaan virkistävää, että aikana, jolloin kaikki tieto on helposti saatavilla, löytyy urheilustakin yhä tietynlaisia mysteeripesäkkeitä. Valko-Venäjän kiekkoliiga kuuluu niihin.

Yunost on poikennut CHL:ssä aiemminkin vailla kummempia mainetekoja. Joukkueessa pelaa liuta valkovenäläisiä ja venäläisiä pelaajia, jotka eivät kelvanneet KHL:ään. Jos joukkueen viimekautinen käytös on mikään indikaattori, niin rahaakaan tuskin kovin paljoa päästään Valko-Venäjän liigassa polttelemaan.

Minskin valtti on kotiluola, jonne matkustaminen ei läntisemmille vastustajille ole viisumihässäköineen ja kielimuureineen mikään kivuton kokemus. Muutoin se pyrkii tekemään vastustajan elämän hankalaksi kaukalossa ja onnistuu siinä vaihtelevalla menestyksellä.

Arvio: Niitä vastustajia, joiden kohdalla pääsee ärräpää, kun arpa sen samaan lohkoon heittää, mutta muuten tuskin säväyttää millään tavalla ja jää viimeiseksi.

Lahden Pelicans, Suomi

Viime liigakauden piristysruiske Pelicans pääsee aivan uusille urille, kun seura raivasi tiensä ensi kertaa CHL:ään. Ennakkoon arvioiden Pelicansin todellinen iskukyky on vielä melkoinen mysteeri. Joukkue menetti liudan tärkeitä pelaajia muille maille, mutta nuorekas lahtelaisryhmä on siitä huolimatta varsin potentiaalinen nippu. Tämä pätee etenkin hyökkäyspäähän, jossa Pelicansilla on tasapainoinen ja riittävän laadukas työkalupakki.

Tsekkiveskari Jakub Skarekin lähtö NHL:ään ei ollut ideaalitilanne, mutta nopea reagointi markkinoilla toi Lahteen mitat täyttävän korvaajan Tomi Karhusen muodossa. Materiaalin puolesta suurimmat kysymysmerkit kohdistuvat pakistoon, joka näyttää vielä varsin kapealta ja köykäiseltä. Tähän saattaa kuitenkin olla piankin tulossa muutosta, mikäli huhutut vonkaleet eksyvät pussinokkien haaviin. Tällä hetkellä Pelicansin takalinjat vaikuttavat kuitenkin liian köykäisiltä siihen, että turkoosipaidat olisivat mukana taistelussa lohkovoitosta.

Arvio: Kristallipallo ei anna lahtelaisten lennon vaiheista kovinkaan selkeää kuvaa, mutta Minskin roolin ollessa selvä, on helppo todeta, että Pelicans tulee pelaamaan jatkopaikasta.

Tsekkaa myös: Näin näet jokaisen CHL-ottelun ilmaiseksi!

HC Ocelari Trinec, Tsekki

Koska Pelicansin ympärillä pyörii enemmän kysymysmerkkejä kuin Arvuuttajan kostyymissä, niin Trinec on ennakolta vahvin ehdokas mitä D-lohkolla on tarjota Lausannea kepittämään. Trinecin maalinsuulta löytyy lohkon paras maalivahti, eli Tsekin viime kevään MM-joukkueessa pelannut Patrik Bartosak. Pakisto kestää myös vertailua Lausanneen. Trineciltä löytyy muun muassa Latvian maajoukkuemies Guntis Galvins, Tsekin maajoukkueessa nähdyt Tomas Kundratek ja David Musil sekä kokenut entinen KHL- ja NHL-ratsu Lukas Krajicek.

Osa-alue, jossa Lausanne on pelaajamateriaalin puolesta eniten edellä, on hyökkäys. Martin Ruzicka on Trinecin ykköspyssy ja häntä komppaavat entinen AHL-jyrä Matej Stransky, kokenut MM-kisakävijä Petr Vrana sekä Slovakian maajoukkueringissä piipahtanut Tomas Marcinko. Sen jälkeen onkin ratkaisjarintamalla kovin hiljaista.

Arvio: Nappionnistumisella haastaa Lausannen, mutta todennäköisimmin kiilaa Pelicansin edelle ja menee jatkoon lohkon kakkosena.

Muut lohkot:

Lohko A: Tappara komentaa, mutta tottelevatko keskieurooppalaiset?

Lohko B: Zug puksuttaa jatkoon, HPK myös tyrkyllä

Lohko C: Luleå johtaa kuoroa, taustalla käydään kunnon kapinat

Lohko E: Jääkö Kärpät Bernin ja Skellefteån kyydistä?

Lohko F: Mannheimin kotka nousee korkeimmalle

Lohko G: Färjestad ja München marssivat jatkoon

Lohko H: Frölundalle ei löydy pysäyttäjää

Jaa tämä:

Joukkueet:

Aiheeseen liittyvät julkaisut