CHL-ennakko: C-lohko – Luleå johtaa kuoroa, taustalla käydään kunnon kapinat

CHL-ennakko: C-lohko – Luleå johtaa kuoroa, taustalla käydään kunnon kapinat

CHL-kausi 2019-2020 alkaa 29. elokuuta ja ennakoimme jokaisen alkulohkon näkymät. C-lohkossa pelaavat Augsburg,  Belfast, Liberec ja Luleå.

Augsburger Panther, Saksa

Augsburgin joukkue ei ole nimekäs, mutta siinä on potentiaalia. Joukkue on erittäin kokenut eikä Augsburg ole haalinut Pohjois-Amerikan markkinoilta mitään metritavaraa, vaan tekijämiehiä, joista osa on pelannut joukkueessa jo pidempään. Laadukkaan rapakontakaisen rintaman takaa löytyy myös laatua. Augsburgilla on riveissään useita pelaajia, jotka ovat olleet mukana Saksan maajoukkueringissä. Vielä 10-15 vuotta sitten sitä olisi voinut pitää lähinnä virtuaalimeriittinä, mutta todellisuus on tänä päivänä toinen.

Materiaalin puolesta Augsburg pystyy kyllä laittamaan hanttiin isompien kiekkomaiden joukkueille. Kysymysmerkki piileekin penkin takana. Kolme viime kautta apuvalmentajana toiminut Tray Tuomie saa nyt näyttää kyntensä päävalmentajana. Joko muutokset ovat joukkueella hallussa vai onko pakka vielä elokuun lopussa levällään?

Arvio: Roikkuu kiinni vähintään jatkopaikassa, jos paletti on heti alusta kasassa.

Belfast Giants, Pohjois-Irlanti

On selvä lähtökohta, että Belfastin jatkoonmenolle ei hirveän pientä kerrointa kukaan tarjoa tässä lohkossa. Varsinkin maalivahtiosasto vaikuttaa todella kevyeltä verrattuna muihin. Mutta. Se ei tarkoita sitä, että Belfast kannattaisi sivuuttaa täysin. Sen materiaali ei ole niin leveä eikä syvä kuin vastustajilla, mutta brittijoukkueet ovat CHL:n historian aikana kykeneet venymään yllätyksiin.

EIHL ei ole maineestaan huolimatta enää mikään kaljaliiga. Meiningissä toki on yhä vanhaa villin lännen menoa fyysisiyyden ja lentopallomailojen viuhuttelun suhteen, mutta sarjassa pitää osata pelata jääkiekkoa, jos aikoo pärjätä. Ja tässä porukassa on kykyä siihenkin.

Mukana on myös pari tutuhkoa nimeä. Puolustaja Matt Pelech on vuoden 2005 1.kierroken varaus. Hyökkääjä Bobby Farnham on pelannut 67 NHL-matsia. Liam Reddox on ollut viime vuodet Växjön runkopelaajia. Curtis Hamilton ja Jordan Smotherman puolestaan ovat tuttuja kotoisesta Liigasta.

Arvio: Inhottava vastus, mutta tuskin muuta kuin lohkojumbo, jolta saa kelpo mustelmat.

Lue myös: Näin näet kaikki CHL-ottelut ilmaiseksi!

Bili Tygri Liberec, Tsekki

Perustajiin kuuluva Liberec tekee paluun CHL:ään vuoden tauon jälkeen. Vain tämän CHL-inkarnaation ensimmäisellä kaudella on Liberec jäänyt alkulohkoon. Tällä kertaa se on aivan aito mahdollisuus, sillä vaikka Liberec luisteluttaa jäälle pelaajia, joilla on taustaa kovemmistakin sarjoista sekä Tsekin maajoukkueesta, niin paperilla seurakunta vaikuttaa sekalaiselta ja keskinkertaiselta.

Puolustuspään tutuimmat nimet ovat Valko-Venäjän maajoukkueessa pelannut Roman Grabarenko sekä pitkän linjan NHL-jyrä Ladislav Smid. Hyökkäyksessä tahtipuikkoa heiluttaa MM-kisoista tuttu Slovakian Libor Hudacek sekä viime kaudella Tsekin maajoukkuerinkiin murtautunut Radan Lenc. Tuttu mies suomalaisille on myös kokenut Michal Birner.

Arvio: Alkulohkoon jääminen olisi lopulta yllätys, mutta joutuu tosissaan raivaamaan tiensä jatkoon.

Luleå HF, Ruotsi

Luleålla on käsissään monta valttia. Sillä on C-lohkon ehdottomasti paras maalivahtitandem. Luleån pakisto on kovempi kuin muilla. Pelkästään peräpään vahvuus voisi riittää voittojen kairaamiseen, mutta kun siihen päälle lyödään vielä se fakta, että Luleålla on hyökkäyspäässä runsaudenpulaa kansainvälisen tason pelimiehistä, niin vähemmälläkin saisi pientä hikikarpaloa luotua vastustajan otsalle.

Nimilista on kuitenkin täysin hyödytön, jos Luleå ei laita kaikkea peliin. Ruotsalais- ja suomalaisjoukkueilla on ollut tapana ottaa alkulohkon matsit enemmän tai vähemmän harjoituspeleinä, mutta ainakin ennakkoon tiirailtuna tämä lohko vaikuttaa juuri sellaiselta, jossa ylimielisyys sitoo suuremmankin suosikin nopeasti sellaiseen umpisolmuun mistä ei ole ulospääsyä.

Arvio: Tässä lohkossa on mahdollista tehdä oma elämänsä todella hankalaksi. Jos työhaalarit ovat niskassa, on Luleå päivänselvä lohkovoittaja.

Muut lohkot:

Lohko A: Tappara komentaa, mutta tottelevatko keskieurooppalaiset?

Lohko B: Zug puksuttaa jatkoon, HPK myös tyrkyllä

Lohko D: Lausanne putsaa pöydän, Pelicans ja Trinec painivat tähteistä

Lohko E: Jääkö Kärpät Bernin ja Skellefteån kyydistä?

Lohko F: Mannheimin kotka nousee korkeimmalle

Lohko G: Färjestad ja München marssivat jatkoon

Lohko H: Frölundalle ei löydy pysäyttäjää

Jaa tämä:

Joukkueet:

Aiheeseen liittyvät julkaisut