6. tason Chippenham Town pudotti League One -joukkueen FA Cupista – voittomaali hävyttömällä kantapäävolleylla

Chippenham Town FA Cup

Englannin kuudennella sarjatasolla pelaava Chippenham Town teki huikealla tavalla historiaa etenemällä ensimmäistä kertaa FA Cupissa.

Heti Englannin legendaarisen FA Cupin ensimmäisellä varsinaisella kierroksella nähtiin jättiyllätys ja niin sanottu “jättiläisen kaato”. Tämä tapahtui, kun kuudennella sarjatasolla, eli National League Southissa, pelaavan Chippenham Townin ja League Onessa pelaavan Lincoln Cityn välinen taisto kääntyi Chippenhamin eduksi maalein 1-0.

Chippenham teki näin seurahistoriaa, sillä koskaan aiemmin seura ei ollut edennyt kilpailussa ensimmäistä varsinaista cup-kierrosta pidemmälle. Ottelun voittomaali oli asianmukaisella tavalla ikimuistoinen. Sen teki Joe Hanks ottelun 44. minuutilla ja maali syntyi tyylikkäästi sekä täysin yllättäen.

Maali nimittäin syntyi rajaheiton jälkitilanteesta, jossa pallo pomppasi Hanksia rintaan. Hanks kuoletti pallon ja mietti mitä sillä tekisi, kun hän seisoi selin maaliin päin. Ratkaisu oli kerrassaan huikea. Hanks antoi pallon pompata ja sen jälkeen hän vetäisi sen maaliin aivan hävyttömällä kantapäävolleylla.

Chippenham Town kaatoi Lincoln Cityn FA Cupissa tällä Joe Hanksin kantapäävolleylla:

Katso myös: Lukas Podolski iski sikamaisen upean maalin – kyykytti Szczecinin maalivahtia puolesta kentästä