Chilen Super Cupin finaali keskeytettiin ennen aikojaan, koska fanit mellakoivat rajusti – stadion sytytettiin tuleen

Chilen Super Cup mellakka

Chilen Super Cupin finaali jäi toistaiseksi ratkaisematta, kun fanien mellakka karkasi pahasti käsistä ja stadionkin sytytettiin tuleen.

Chilen Super Cupin finaali Huachipaton ja Colo-Colon välillä päättyi ennen aikojaan fanien aloittaman mellakan vuoksi. Levottomuudet saivat alkunsa jo pelin alkuhetkiltä lähtien, kun Colo-Colon fanit esittelivät hiljattain edesmennyttä Chilen entistä presidenttiä Sebastian Pineraa solvaavan lakanan. Poliisit vaativat heitä ottamaan lakanan pois, mutta fanit eivät tähän suostuneet.

Poliisit ottivat oikeuden omiin käsiinsä ja poistivat lakanan katsomosta, mikä sai Colo-Colo-fanit raivon valtaan. Kannattajat alkoivat puoliajalla hajottamaan stadionin istuimia ja heittämään niitä kohti kenttää. Ottelua 2-0 johtaneen Colo-Colon pelaajat yrittivät rauhoitella fanejaan, mutta turhaan. Lopulta ottelu jouduttiin keskeyttämään 76. peliminuutilla kun mellakka oli mennyt liian pitkälle.

Fanien mellakka jatkui vielä tämänkin jälkeen ja vihaiset kannattajat sytyttivät osan katsomosta tuleen.

Colo-Colon tähtipelaaja Arturo Vidal oli keskeytyksen jälkeen tuohtunut.

– Väkivalta ei voi voittaa jalkapalloa. Olen vihainen. Oli tarpeetonta keskeyttää ottelu 13 minuuttia ennen loppua. Tällaiset jutut pilaavat jalkapallon. Tämä sai meidät surulliseksi. Me halusimme olla mestareita. Pelasimme hienoa ottelua ja olimme voittamassa pokaalin. Tällainen loppu on todella ruma. Toivottavasti voimme pelata ottelun maanantaina loppuun, Vidal kiehui ESPN:lle.

Vidal kertoi medialle, että molemmat joukkueet olisivat halunneet pelata ottelun loppuun, mutta päätös keskeyttämisestä tuli ylemmältä taholta. Vidalin mukaan Chilessä on pohdittava vakavasti, miten vastaavanlaiseen häiriökäyttäytymiseen jatkossa reagoidaan ja latasi melko hämmentävän mielipiteen.

– Tällaista tapahtuu muuallakin. Täällä he pesevät kätensä tästä ja haluavat keskeyttää ottelut. Argentiinan ja Brasilian pelissä fanit lähes tappoivat toisiaan ja he jatkoivat silti pelaamista. Miksi tämä on niin vakavaa Chilessä? He pilaavat tämän, Vidal sanoi viitaten Argentiinan ja Brasilian syksyisen MM-karsintaottelun fanitappeluihin.

Chilen Super Cupin finaali keskeytettiin Colo Colo -fanien mellakoinnin takia:

Keskeytyksen jälkeen fanit sytyttivät stadionin palamaan:

Katso myös: Hillitön kanuuna! – Lukas Podolski tykitti ilmiömäisen maalin Puolan liigassa