Chicago Blackhawks voitti kyseenalaisella maalilla, joka hyväksyttiin kahden videotarkistuksen jälkeen

NHL-tuomari Chicago Blackhawks-Montreal Canadiens

Chicago Blackhawks kaatoi Montreal Canadiensin maalilla, joka herättää ihmetystä. Maali hyväksyttiin kahden eri tarkistuksen jälkeen.

Chicago Blackhawksin ja Montreal Canadiensin välinen peli oli erittäin jännittävä ja tasainen vääntö, joka ratkesi kotijoukkueen hyväksi Philipp Kurashevin jatkoaikamaalilla lukemin 3-2.

Voittomaali herätti kuitenkin kosolti kysymyksiä, sillä maali oli kaikkea muuta kuin helposti hyväksyttävissä. Kurashev rysähti yhdessä Montrealin puolustajan kanssa päin maalia, joten ensin selviteltiin useamman minuutin ajan sitä, että menikö kiekko hyväksyttävästi maaliin.

Näin asia lopulta tulkittiin todennäköisesti siksi, että maalin toinen tolppa ei ollut ehtinyt pullahtaa pois paikaltaan tai vaihtoehtoisesti sen vuoksi, että tuomari ei vielä ehtinyt katkaisemaan peliä. Tuomari kertoi ensin, että kiekko ylitti maaliviivan kyllä hyväksytysti, mutta edessä olisi vielä toinen tarkistus. NHL:n “War roomista” näet todettiin, että maalia saattoi edeltää paitsiotilanne, joten oli linjatuomareiden vuoro mennä tarkistamaan tilanne.

Kurashev otti kiekon matkaansa, mutta ei pitänyt sitä lavassaan ylittäessään siniviivaa. Linjatuomarit kuitenkin tekivät kovan ratkaisun ja tulkitsivat, että kiekko oli Kurashevin kontrollissa, vaikka kiekko ei ollutkaan kriittisellä hetkellä lavassa. Näin maali hyväksyttiin ja Chicago pääsi juhlimaan voittoa.

Chicago Blackhawks voitti Montreal Canadiensin maalilla, joka hyväksyttiin kahden videotarkistuksen jälkeen:

Katso myös: Teuvo Teräväinen kellahti kevyen näköisesti jäähän – tuomari passitti jäähylle sukeltamisesta