Chicago Blackhawks isännöi Tampa Bay Lightningia kolmannessa ottelussa

Teuvo Teräväinen / Pallomeri.net

NHL:ssä on edessä kolmas Stanley Cup -finaali, kun Chicago Blackhawks isännöi Tampa Bay Lightningia United Centerissä. Sarja on tällä hetkessä 1-1-tasatilanteessa ja edessä onkin varsin mielenkiintoinen kamppailu, kun Tampa Bay Lightning yrittää napata kotiedun takaisin itselleen.

Kumpi Lightningin maalilla: Bishop vai Vasilevski?

Tampa Bay Lightningin ykkösvahti Ben Bishop jätti toisen ottelun kesken kymmenisen minuuttia ennen päätössummeria ja Lightningin maalille asteli vasta 20-vuotias Andrei Vasilevski, joka torjui lopulta ottelussa viisi laukausta. Tampa Bay ei ole vahvistanut aloittavaa maalivahtia, mutta Bishop poistui aamujäältä ensimmäisenä, joten oletusarvo on se, että Bishop pelaa.

Chicago Blackhawksin ykkösvahti Corey Crawford oli edellisessä ottelussa epävarma ja pomputteli useita kiekkoja. Miehen selän taakse tehtiin neljä maalia ja muutaman niistä voi hyvällä omatunnolla laittaa suoraan Crawfordin piikkiin. Crawford on parhaimmillaan erinomainen maalivahti ja ei mieheltä turhaan löydykään vyöltään Stanley Cupia. Nyt kuitenkin kiekon on tartuttava paremmin.

Blackhawks ollut vahva kotonaan viime aikoina

Kotiedun itselleen ensimmäisessä ottelussa napannut Blackhawks on ollut NHL:n pudotuspeleissä vahva kotonaan viime aikoina. Edellisestä kahdeksasta United Centerissä pelatusta kamppailusta Blackhawks on voittanut seitsemän. Runkosarjassa Blackhawks ja Lightning kohtasivat toisensa kertaalleen Chicagon kotihallissa ja tuolloin Blackhawks nappasikin 3-2-voiton rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Yön otteluun Chicago Blackhawks lähtee suurena ennakkosuosikkina ja odotammekin joukkueen esiintyvän vahvasti kotiyleisönsä edessä. Tällä hetkellä Chicagon voitolle saa kertoimen 2.11 ja se kelpaa mainiosti.