Chicago Blackhawks aikoo pitää nimensä ja logonsa – ”symboloivat tärkeää ja historiallista henkilöä”

Chicago Blackhawks / Pallomeri.net

NHL-seura Chicago Blackhawks on joutunut paineen alle, kun intiaaniviittauksia vaaditaan poistettaviksi urheiluseurojen nimistä ja logoista.

Perinteikäs NHL-seura Chicago Blackhawks tiedottaa, ettei joukkueen nimeen tai logoon tulla tekemään muutoksia. Blackhawks on joutunut viime aikojen rasismikeskustelujen myötä suurennuslasin alle, sillä vuonna 1926 perustetun seuran logossa on ollut alusta lähtien intiaanin pää.

– Chicago Blackhawksin nimi ja logo symboloivat tärkeää ja historiallista henkilöä, Illinoisin Sauk- ja Fox-heimojen Black Hawkia, jonka johtajyys ja elämä inspiroivat Amerikan alkuperäisväestöä, veteraaneja, sekä suurta yleisöä. Me juhlimme Black Hawkin perintöä tarjoamalla jatkuvaa kunnioitusta alkuperäisten amerikkalaisten kulttuuria, traditioita ja tukea kohtaan, sekä mahdollistamalla keskustelun paikallisten, sekä kansallisten alkuperäiskansojen välillä, seura toteaa tiedotteessaan.

Blackhawks painottaa ymmärtävänsä, että kunnioituksen ja halventavuuden välinen raja on tässä tapauksessa hyvin ohut ja kiittää muita vastaavassa tilanteessa olevia joukkueita siitä, että nämä ovat kiinnittäneet asiaan huomiota ja pohtineet sitä omalta osaltaan.

Mainos alkaa

Yhdysvaltain eri lajien ammattilaissarjojen osalta rasismikeskusteluissa eniten on pinnalla ollut NFL:n Washington Redskins, jonka nimeä on vaadittu muutettavaksi jo vuosia. Redskins kertoi aiemmin tekevänsä asiasta nykytilanteen vuoksi täydellisen arvioinnin. Samanlaisiin toimenpiteisiin on kertonut ryhtyvänsä myös MLB-seura Cleveland Indians.

Lue myös: Loistava uutinen! NHL-pelaajat tulossa mukaan vuoden 2022 olympialaisiin


Joukkueet: