Lähteet: Superliiga alkaa kuivumaan kasaan – Chelsea ja Manchester City vetäytyvät

Community Shield Chelsea Manchester United Arsenal Manchester Cityn Valioliiga-ennakko Manchester City

Jalkapallon Superliiga on kuihtumassa kovaa vauhtia kasaan, sillä brittilähteiden mukaan niin Chelsea kuin Manchester City ovat ilmoittaneet peruvansa osallistumisensa.

Euroopan mahtiseurojen ilmoitus sai viikonloppuna todella rajut mittasuhteet, kun kansalliset liitot ja Uefa lähtivät rajuun vastarintaan. Superliiga oli tarkoitus tulla Mestarien liigan tilalle, missä parhaat seurat pelaavat keskenään kauden aikana. Suunnitelma sai kovan vastarinnan ja joukkueet uhattiin heittää ulos kotimaisista sarjoista.

Nyt kovat keinot ovat alkaneet purra, sillä BBC julkisti, että Chelsean ja Manchester Cityn seurajohdot ovat peruneet osallistumisensa sarjaan. Tämä saattaa olla esimakua tulevasta, joten Superliigan suunnitelmat joutuvat nyt koetukselle, sillä muiden seurojen pinnaa tulla mittaamaan toden teolla.

Myös Liverpool ja Manchester United ovat joutuneet fanien ison kritiikin kohteeksi ja kilpakumppanien päätökset antavat entisestään painetta. Tilannetta tuskin helpottaa sekään, että Liverpoolin leiristä jo sekä Jurgen Klopp että James Milner ovat kritisoineet ideaa huonoksi.

Fanit ovat antaneet myös oman mielipiteensä kuuluviin ja esimerkiksi Chelsean kotistadionin ympärillä on nähty mielenosoituksia.


Joukkueet: ,