Pakotteet iskevät rajusti Chelseaan – seura ei saa myydä pääsylippuja eikä fanituotteita

Mestarien liigan Sergio Agüero Chelsea
Kuva: Getty Images

Chelsean omistaja Roman Abramovitsh joutui Britannian hallituksen pakotelistalle ja tämä tulee vaikuttamaan isosti koko seuran toimintaan.

Abramovitsh ilmoitti aikaisemmin laittavansa Chelsean myyntiin, mutta nyt tämä suunnitelma on totaalisen jäissä. Nimittäin Britannian hallitus julkaisi uudet henkilöt pakotelistalle ja yksi näistä oli juurikan Abramovitsh.

Tämä tarkoittaa sitä, että venäläisomistaja ei saa tällä hetkellä myydä seuraa kenellekään. Ainut tapa luopua seurasta on antaa Britannian hallitukselle oikeus kaupata seura ja osoittaa myynnistä tulevat rahat haluamalleen taholle. Näin ollen Abramovitsh ei saisi vaikuttaa mitenkään siihen, miten myynti suoritetaan.

Niin kauan kuin Abramovitsh on Chelsean puikoissa, niin seura joutuu mukauttamaan toimintaansa todella rajulla kädellä. Jatkossa Chelsea ei saa enää myydä yksittäisiä pääsylippuja otteluihinsa eikä fanituotteita. Joukkue saa jatkaa toimintaansa erikoisluvalla ja tähän sisältyy myös palkanmaksu pelaajille ja henkilökunnalle.

Myös jo aikaisemmin kausikortin lunastaneet henkilöt saavat tulla normaaliin tapaan katsomoihin.


Joukkueet: