Chelsean Jimi Tauriainen teki sarjadebyyttinsä ja on kaikkien aikojen 19. suomalainen Valioliigassa

Jimi Tauriainen Chelsea

Chelsean Jimi Tauriainen pääsi kentälle ottelussa Tottenhamia vastaan ja hänestä tuli kaikkien aikojen 19. suomalainen Valioliigassa.

20-vuotias Jimi Tauriainen debytoi Englannin Valioliigassa Chelsean paidassa torstaina illalla. Keskikenttäpelaaja tuli kentälle neljännellä lisäaikaminuutilla Chelsean 2–0-voittoon päättyneessä ottelussa Tottenhamia vastaan. Tauriainen ehti olla kentällä kaksi minuuttia ilman pallokosketuksia.

Tauriaiselle ottelu oli toinen Chelsean nimekkäässä edustusjoukkueessa. Hän pelasi vastaavalla tavalla hetken verran ottelun lopulla myös FA-cupin ottelussa Leedsia vastaan helmikuussa.

Mainos alkaa:

Tauriainen oli ensimmäistä kertaa Chelsean penkillä Liigacupin loppuottelussa Liverpoolia vastaan 25. helmikuuta. Valioliigassa hän ehti seuraamaan vaihdossa neljä ottelua ennen lyhyttä debyyttiään. Tauriaisen debyytin myötä suomalaispelaajien määrä Valioliigan historiassa kasvoi yhdeksääntoista.

Tauriainen kuuluu rovaniemeläislähtöiseen Tauriaisten jalkapallosukuun. Hänen isänsä Pasi Tauriainen on entinen maajoukkuepelaaja. Tauriaisen sedät Kimmo ja Vesa ovat myös pelanneet SM-sarjaa. Tauriaisen isoveli Julius on niin ikään ammattilaisjalkapalloilija, joka edustaa Veikkausliigassa pelaavaa FC Lahtea.

Jimi Tauriainen tekee Valioliiga-debyyttinsä ottelussa Tottenhamia vastaan:

Katso myös: Dortmundin maali oli kuin noiduttu – PSG:n Kylian Mbappe ja Achraf Hakimi kilauttivat peräkkäin tolppaan


Joukkueet: