NHL:ssä erikoinen tilanne – haastoiko Carolinan valmentaja ”väärän” tilanteen?

boston bruins carolina hurricanes haasto - pallomeri.net

Boston Bruinsin ja Carolina Hurricanesin välinen ottelusarja alkoi Bostonin jatkoaikavoitolla. Puhetta ottelussa aiheutti varsinkin Bostonin 2-1-osuma.

Toista erää mentiin 1-1-tilanteessa, kun Bruins sai luotua kovan hässäkän Hurricanesin maalin eteen ja lopulta Charlie Coyle pääsi tinttaamaan kiekon maaliin.

Tilannetta oli kuitenkin edeltänyt episodi, jossa Bostonin Nick Ritchie löi kädellään kiekon ilmasta alas siten, että peliväline päätyi maalivahti Petr Mrazekin räpylän alle, josta se kuitenkin lyötiin Bruins-pelurien toimesta Coylen ulottuville.

Carolina haastaa tilanteen

Mrazek alkoikin viittoilemaan rajusti tuomarin suuntaan, että hänellä oli ollut kiekko räpylänsä suojissa.

Mainos alkaa

Carolinan valmennus päätti odotetusti haastaa tilanteen. Tämä haasto koski kuitenkin käsisyöttöä.

Tuomarien päätös oli, että maali hyväksyttiin, sillä heidän mukaansa kiekko oli Boston-pelurin käsikosketuksen jälkeen ollut Mrazekin hallussa. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että mikäli tilanne olisikin haastettu maalivahdin häirintänä, olisi päätös mitä todennäköisimmin ollut hylkäävä.

Niin tai näin, Carolinalle tuomittiin väärästä haastosta kahden minuutin rangaistus, jonka joukkue hoiteli melko mallikelpoisesti iskemällä sen aikana alivoimalla 2-2-tasoituksen.

Ottelussa edettiin jatkoajalle ja voittajaksi toisessa jatkoerässä selvisi Boston Patrice Bergeronin osuttua.

Edit: 11:30: Carolina-luotsi Rod Brind’Amour kihisi tilanteesta ottelun jälkeenkin vielä siinä määrin, että NHL mätkäisi Brind’Amourille 25 000 Yhdysvaltain dollarin eli noin 21 100 euron sakot.

Tsekkaa myös: Video: Mikko Rantanen maalasi upean kuvion päätteeksi


Joukkueet: ,