Carolina teki katalan koston Montrealille – tarjosi Jesperi Kotkaniemelle räikeästi ylihintaisen offer sheetin

Carolina Jesperi Kotkaniemi Montreal Canadiens - pallomeri.net

Carolina Hurricanes jysäytti melkoisen uutisen pöytään, kun se ilmoitti tarjonneensa Jesperi Kotkaniemelle 6,1 miljoonan dollarin sopimusta.

Kaikki muistavat parin vuoden takaisen uutiset, kun Montreal yritti kaapata Carolinan Sebastian Ahon offer sheetilla. Tuo tarjous ei ollut kuitenkaan lähelläkään onnistua, sillä Carolina ilmoitti välittömästi tarjoavansa vastaavan sopimuksen.

Nyt velat kuitattiin katalalla kostolla, joka laittaa Montrealin oikeasti isoihin ongelmiin. Jälleen keskiössä on suomalaispelaaja, sillä Carolinan kohteeksi valikoitui Jesperi Kotkaniemi, jolle tarjottiin yhden vuoden ja 6,1 miljoonan dollarin sopimusta.

Tarjous on järjettömästi ylihintainen Kotkaniemen näyttöihin nähden, joten se jättää Montrealin todella pahaan rakoon. Seura ei varmastikaan haluaisi menettää superlupaustaan, mutta voiko tuollaisen hinnan maksaa.

Tarjous ei ulotu vaan tulevaan kauteen, vaan Kotkaniemi on ensi kesänä oikeutettu samanlaiseen pahviin, koska on edelleen rajoitettu vapaa agentti.

Carolinan kosto oli muutenkin tehty todella härskisti, sillä se käytti tiedotteessaan täysin vastaavia sanamuotoja kuin Montreal Ahon kohdalla. Tämän lisäksi Kotkaniemen allekirjoitusbonus on 20 dollaria, joka on suora viittaus Ahon pelinumeroon.

Mikäli Montreal ei vastaa tarjoukseen, niin Carolina saa Kotkaniemen, mutta joutuu antaa vaihdossa 1. kierroksen ja 3. kierroksen varausoikeudet. Se on kuitenkin pieni hinta noinkin potentiaalisen pelaajan saamisesta. Toki palkka sopimuksessa on myös Carolinalle kova riski.

Montrealilla on nyt viikko aikaa miettiä, mitä he tekevät offer sheetin kanssa.

https://twitter.com/Canes/status/1431731232811978759?s=20

Pelaajat:
Joukkueet: