Huikea suoritus! Camilla Richardsson juoksi maratonin uuden SE:n – alitti myös Pariisin olympialaisten tulosrajan

Camilla Richardsson
Kuva: Getty Images

Suomen Camilla Richardsson juoksi mielettömän kilpailun Valencian maratonilla, sillä nainen laittoi maratonin Suomen ennätyksen uusiin lukemiin.

Richardsson jysäytti hurjan paukun sunnuntaina Valencian maratonilla, kun hän laittoi maratonin Suomen ennätyksen naisissa uuteen uskoon. Aikaisempi ennätys oli Alisa Vainion nimissä helmikuulta Sevillasta, mutta nyt ennätys meni täysin omille minuuttiluvuille.

Camilla Richardsson juoksi ajaksi 2.24.38, joka alittaa lähes kolmella minuutilla Vainion juokseman aikaisemman SE:n 2.27.26. Richardssonin oma ennätys parani lähes kuudella minuutilla, sillä hänen paras tulos oli ennen Valenciaa 2.30.45.

Mainos alkaa:

– Huomasin jo ensimmäisen 5 kilometrin jälkeen, että nyt tulee aika hyvä juoksu. Tavoite oli juosta puolimatkaan tunnissa ja 13 minuutissa. Siinä oli sitten pieni paniikki, kun en ole niin tottunut maratonjuoksija, että onko vauhti liian kovaa, Richardsson totesi Yleisurheiluliiton tiedotteessa.

Samalla varmistui se, että Pariisin olympialaiset kutsuvat Richardssonia, sillä uusi ennätys alitti samalla myös ensi kesän päätapahtuman tulosrajan.


Pelaajat: