FIFA kielsi alkoholin myynnin, Budweiser iski takaisin – maailmanmestarille luvassa täysin älytön kasa olutta

Qatarin MM-kisojen Qatar 2022 Qatarissa Budweiser
Kuva: Getty Images

MM-kisojen viralliseksi olutkumppaniksi isolla rahalla ryhtynyt Budweiser purkaa Qatarissa kokeman pettymyksensä huimalla tavalla.

Qatarin MM-kisojen moniin eri skandaaleihin lukeutunut olutkielto on suututtanut fanien lisäksi luonnollisesti myös kisojen virallisen olutkumppanin, eli Budweiserin.

Julkinen alkoholin nauttiminen Qatarissa on erittäin rajattua, mutta maan johto oli tehnyt FIFA:n kanssa poikkeussopimuksen kisojen ajaksi ja sallinut alkoholillisen oluen myynnin stadionalueilla. Päätös kuitenkin kumottiin vain kaksi päivää ennen kisojen ensimmäistä päivää, kun Qatarin johto painosti FIFA:aa asiassa.

Päätös oli Budweiserille katkera pala nieltäväksi, koska nyt sillä oli varastot täynnä olutta, jota se ei enää voikaan myydä. Yhtiö päättikin nyt omalla tavallaan iskeä vastaan. Budweiser julkaisi Twitter-tilillään tiedon, että yhtiö aikoo ottaa osaa kisoihin myös alkoholillisen oluensa kanssa tavalla tai toisella ja kertoi palkitsevansa tulevan maailmanmestarin aivan mielettömällä olutsatsilla.

– Uusi päivä, uusi twiitti. Voittajamaa saa Budit, yhtiö twiittasi.

Budweiserilla ei tietenkään aio hyväksyä FIFA:n ja Qatarin päätöstä hymyillen. Yhtiö maksoi mediatietojen mukaan noin 75 miljoonaa euroa, yksinoikeudesta Qatarin turnaukseen. Budweiserilla on sopimus myös seuraavien MM-kisojen olutkumppanuudesta, josta yhtiö pulittaa peräti 110 miljoonaa euroa.

Yhtiö tiettävästi vaatii FIFA:lta noin 46 miljoonan euron alennusta vuoden 2026 kisojen yksinoikeudesta. Seuraava lopputurnaus pelataan Budweiserin bisnekselle paljon otollisemmissa oloissa, eli Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa.

Budweiser lahjoittaa maailmanmestaruuden voittavalle joukkueelle aivan järjettömän kasan olutta:

Tsekkaa myös: MM-vieraita lypsetään härskisti Qatarissa – telttakylässä yöpyminen sisälsi huvittavan aamiaiskattauksen