Boston Bruins lomauttaa työntekijöitään – miljardööriomistaja sai valtavasti rapaa niskaansa

Jeremy Jacobs Boston Bruins / Pallomeri.net

Boston Bruins tiedotti lomauttavansa henkilöstöään. Seuran miljardööriomistajan päätös on kerännyt valtavasti murskaavaa kritiikkiä.

NHL-seura Boston Bruinsin taustayhtiö Delaware North tiedotti lomauttavansa 68 ihmisistä. Lomautukset koskevat seuran kotihallin henkilökuntaa ja Bruinsin työntekijöitä. Lisäksi yritys laskee 82 vakituisen työntekijän palkkaa toistaiseksi. Yrityksen mukaan säästötoimenpiteet ovat voimassa siihen asti, kunnes firman liiketoiminta palautuu normaaliin tilaan.

Delaware Northin omistaa Jeremy Jacobs, joka omistaa siis myös Boston Bruinsin. Jacobs on saanut päätöksestä valtavasti kritiikkiä, eikä ihme, sillä hänellä ei varsinaisesti oli pikkurahasta pulaa. Tammikuussa 2019 Jacobsin nettovarallisuudeksi arvioitiin huimat 3,7 miljardia dollaria.

Yksi äänekkäimistä Jacobsin kritisoijista on ESPN:n radiojuontaja Patrick Creighton, joka muistutti Twitter-tilillään, että Bruins teki viime kaudella tulosta ennätykselliset 228 miljoonaa dollaria, joten seurakin on äärimmäisen vakavarainen.

Mainos alkaa

– Häpeällistä! Boston Bruins ei vahingoitu. Vain työntekijät. Tarvitsemme enemmän sellaisia omistajia kuin Mark Cuban, vähemmän sellaisia kuin Jacobs, Creighon kiehui viitaten NBA-seura Dallas Mavericksin omistaja Cubaniin, joka lupasi heti koronapandemian alkuvaiheessa auttaa seuransa työntekijöitä.

Tsekkaa myös: Video: Suomalaislupaus julkaisi Rocky-henkisen treenivideon – Jonne Virtanen latasi tylyn kuitin


Joukkueet: