Brooks Koepka teki hurjan tempun – valtasi U.S. Openin toista kertaa peräjälkeen

Brooks Koepka US Open 2018 - Pallomeri.net

Yhdysvaltalainen Brooks Koepka on voittanut kauden toisen Major-turnauksen, U.S. Openin. Koepka voitti turnauksen myös viime vuonna.

Voitto heltisi yhden lyönnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Tommy Fleetwoodiin, joka pelasi sunnuntaina koko kisan parhaan kierrostuloksen, 63 lyöntiä (-7). New Yorkin osavaltiossa Southamptonissa sijaitsevan Shinnecock Hillsin kentän vaikeudesta kertoo hyvin se, että voittotulokseksi riitti tulos +1.

Kenttä saikin kritiikkiä vaikeudestaan pelaajien keskuudessa ja sunnuntaiksi sitä helpotettiin niin, että keskimääräinen kierrostulos putosi peräti kolmen lyönnin verran.

Mainos alkaa

Koepkasta tuli historian seitsemäs pelaaja, joka on onnistunut voittamaan U.S. Openin peräkkäisinä vuosina.  Edellisen kerran tähän temppuun ylsi Curtis Strange vuosina 1988-89, ja ennen Strangea Ben Hogan 1950-51.

Lauantaina kentän vaikeuden sai kokea viisinkertainen Major-voittaja Phil Mickelson, jolla meni niin sanotusti ”vati nurin”, kun mies oli puttaamassa väylällä 13. Hän pyyhälsi pitkäksi menneen puttinsa perään ja löi liikkuvaa palloa. Tämän episodin voit katsoa aiemmasta jutustamme.

Mickelsonin yhteistulokseksi kisasta tuli lopulta +16.

Koko U.S. Openin tuloslistan voit puolestaan katsastaa TÄSTÄ (PGATour.com).

Brooks Koepka oli päivän juhlittu sankari:

Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ (YouTube).