Brittijuoksija tulistui järjestäjille Paavo Nurmi Gamesissa: ”En tule tänne koskaan enää”

Ojie Edoburun brittijuoksija Paavo Nurmi Games - Pallomeri.net

Brittijuoksija Ojie Edoburun teki turhan reissun Turkuun, kun miehen 100 metrin juoksu päättyi jo lähtöviivalle tiistaina Paavo Nurmi Gamesissa.

Edoburunin alkuerässä lähtö jouduttiin ottamaan monta kertaa uusiksi, ja kun viimein juoksijat pääsivät matkaan, britti kaatui heti lähdössä.

Mies sanoi, että vika oli lähtötelineissä, sillä hänen jalkansa oli livennyt. Hän kertoi havainneensa myös muissa alkuerissä samanlaista lipeämistä.

Edoburun sanoi IS:lle, että ”joku” oli sanonut hänelle, että mies voisi juosta lähdön uudestaan – vaikka sitten yksin. Pyyntöön oli suostuttu ja Edoburun ehti jo lämmittelemään uusintastarttia varten, kunnes järjestäjätaholta oltiinkin ilmoitettu, ettei erikoisjärjestelyä tullakaan tiukan aikataulun takia näkemään.

– Tämä ensimmäinen kaveri oli kysynyt joltain toiselta, joka oli sanonut, ettei ylimääräiselle erälle ole aikaa. Sanoin, että voin tulla finaaliin juoksemaan, mutta sekään ei käynyt. Se olisi kuulemma ollut epäreilua, juoksija sanoi IS:lle.

– MM-kisat ovat kuukauden kuluttua. Emme tule tänne turistimatkalle vaan juoksemaan. Olen tykännyt tästä paikasta, mutta en tule tähän kisaan enää koskaan, en todellakaan, hän sanoi.

”Telineiden asettelu on urheilijan vastuulla”

Kisojen toimitusjohtaja Jari Salonen kommentoi myöhemmin IS:lle, ettei vika ollut lähtötelineissä.

– Hän itse asettaa ne niin, että ne eivät pidä eli hänellä on jalka aika ylhäällä, eikä hän paina telinettä kunnolla. Tämä on kilpailunjohdolta tullut selvitys.

– Sääntöjen mukaan telineiden asettelu on urheilijan vastuulla. Ne pitää asettaa niin, että ne pysyvät. Ilmeisesti kyse on ollut siitä, ettei teline ole ollut kunnolla paikallaan.