Breakdance lajiksi Pariisin olympialaisiin 2024 – mukanaolo sinettiä vaille valmis

Breakdance lajiksi Pariisin olympialaisiin 2024 – mukanaolo sinettiä vaille valmis

Breakdance, eli breaking nähdään olympialajina Pariisissa vuonna 2024. Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) teki asiasta päätöksen kokouksessaan Sveitsissä.

Komitea päätti, että laji hyväksytään tilapäisesti osaksi vuoden 2024 olympiaohjelmaa. Lopullinen päätös tehdään kuitenkin vasta Tokion vuoden 2020 olympialaisten jälkeen.

– Tämä on suuri voitto ja iloinen asia koko tanssiurheilulle, ei vain breakingille. Kansainvälinen olympiakomitea on löytänyt breakingissa nuorekkaan ja nuorisoon vetoavan, positiivisen uuden lajin, totesi Tanssiurheiluliiton puheenjohtaja Leena Liusvaara tiedotteessa.

Breaking tulee mukanaolon varmistumisen jälkeen olemaan yksi neljästä vierailevasta lajista, joita Pariisissa nähdään. Olympialaisten sääntöjen mukaan isäntämaa voi ehdottaa haluamiaan lajeja kisaohjelmaan, eivätkä ne vaikuta olympialaisten 28 pysyvään lajiin. KOK:n hyväksyntä koskee siis vain Pariisin kisoja.

– Pariisin ehdottamat neljä lajia ovat täysin linjassa 2020 Olympialaisten Agendan kanssa, koska ne tekevät ohjelmasta sukupuolittain tasaisemman, kaupunkimaisemman ja tarjoavat mahdollisuuden päästä yhteyteen nuoremman sukupolven kanssa, KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach sanoi olympialaisten sivuilla.

Tulevissa Tokion kisoissa vierailevina lajeina ovat rullalautailu, kiipeily ja surffaus.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut