Brasilian presidentti haluaa jalkapallokauden käyntiin koronasta huolimatta – pääsarjaseurasta paljastui 16 tartuntaa

vasco da gama korona brasilian presidentti / Pallomeri.net

Brasilian presidentti on antanut painetta jalkapallon pääsarjalle, jotta kausi jatkuisi. Paluu otti takapakkia, kun pääsarjaseurasta löytyi 16 tartuntaa.

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro haluaa maan jalkapallokauden jatkuvan, vaikka maa on koronaviruksen keskipiste Latinalaisessa Amerikassa. Kuolonuhrien määrällä mitattuna Brasilia on koronaviruksen viidenneksi pahiten runtelema maa.

Bolsonaro on vähätellyt koronauhkaa koko kevään. Huhtikuussa hän erotti terveysministerin, joka oli julkisesti arvostellut presidentin leväperäistä suhtautumista pandemiaan. Toukokuussa tartuntatilanne kiihtyi niin paljon, että arvostettu lääketieteellinen lehti The Lancet pitää Bolsonaroa uhkana brasilialaisten terveydelle.

Jalkapallotoiminta on ollut keskeytettynä maaliskuun puolivälistä lähtien, mutta presidentti Bolsonaro kertoi paikallisen radiokanavan haastattelussa, että koronavirus ei iskisi kovin kovaa jalkapalloilijoihin.

Mainos alkaa

– Jalkapalloilijat ovat nuoria urheilijoita, joten koronaviruksen tarttuessa riski kuolemaan vähenee dramaattisesti, Bolsonaro vertaili jalkapalloilijoita keskivertokansalaisten riskeihin.

Presidentin mukaan hänen päämotivaationsa jalkapallon takaisin haluamisessa on se, että työttömyyttä ja kurjuutta saisi kitkettyä pois.

– Pelaajien täytyy selvitä jotenkin, presidentti sanoi.

Maan mestaruussarjan piti käynnistyä toukokuussa, mutta valmista suunnitelmaa kauden aloittamiseksi ei ole. Pelihaaveet saivat lisää takapakkia, kun Rio de Janeiron suuriin seuroihin kuuluva Vasco da Gama tiedotti, että suurella osalla joukkueen pelaajista on koronavirus. Kaikkiaan sen 43 pelaajasta peräti kuudellatoista todettiin tartunta.

Seuran ilmoitus tuli vain päivää ennen kuin joukkue aloitti viralliset harjoitukset joukkueen tiloissa. Seura on yksi harvoista Brasilian ryhmistä, joka käynnisti treenit, vaikka maan tilanne on yhä todella hankala.

Kolme pelaajaa on jo toipunut taudista, ja nyt positiivisen koronanäytteen antaneet pelaajat on asetettu eristyksiin muusta joukkueesta. Seura otti kaikkiaan 350 koronatestiä yli 250 ihmiseltä, jotka olivat edes jollain lailla kytköksissä Vasco da Gaman pelaajiin.

Lue myös: Serie A julkisti paluuaikataulunsa – pelit jatkuvat juhannuspäivästä lähtien lähes päivittäin