Copa Américan finaali tarjoili draamaa – Brasilia mestariksi 12 vuoden tauon jälkeen

Copa Américan finaali tarjoili draamaa – Brasilia mestariksi 12 vuoden tauon jälkeen

Brasilia kruunattiin sunnuntaina Copa Américan, eli Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen voittajaksi 12 vuoden mittaisen kuivan kauden jälkeen.

Finaalissa se kaatoi Perun 3-1. Ottelun ehdottomasti näkyvin hahmo oli Manchester Cityn hyökkääjä Gabriel Jesus, joka alusti brassien ensimmäisen osuman vartin pelin jälkeen. Maalintekijänä kunnostautui Everton.

Peru onnistui tulemaan pilkulta tasoihin 44. minuutilla Paolo Guerreron toimesta, mutta Jesus osui vielä lisäajalla ja tauolle mentiin Brasilian 2-1-johdossa.

Toinen puoliaika oli myös brassien hallintaa, mutta 70. minuutilla koettiin dramaattisia hetkiä, kun Jesus sai illan toisen keltaisen korttinsa ja mies tuli ulosajetuksi. Hän protestoi tilannetta voimakkaasti ja poistui kentältä lopulta kyynelsilmin.

Peru ei onnistunut käyttämään miesylivoimaansa hyväkseen, eikä se saanut juurikaan luotua edes kunnon tekopaikkoja. Ottelun viimeisestä osumasta legendaarisella Maracana-stadionilla vastasikin kotiyleisön iloksi Richarlison, joka onnistui pilkulta.

Brasilia on Copa Américan voittaja:

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut