Brasilia ja Belgia kohtaavat perjantai-illan herkkupalassa

Brasilia-Peru Peru-Brasilia - Belgia

Jalkapallon MM-kisojen kenties suurin mestarisuosikki Brasilia saa perjantai-iltana vastaansa tähän mennessä kovimman haasteensa, kun puolivälieräottelussa brassitaiturit kohtaa tähtiloistoa tihkuva Belgia. Todellinen huippuottelu pelataan Suomen aikaa kello 21:00. 

Brasilia pelasi turnauksen vakuuttavimman ottelunsa neljännesvälierässä Meksikoa vastaan. Ottelun alkupuolella meksikolaisten nopeat vastahyökkäykset aiheuttivat brasseille ongelmia, mutta mitä pidemmälle edettiin, sitä vahvemmin Brasilia ottelun haltuunsa otti.

Toisella puoliajalla Neymar ja Roberto Firmino iskivät keltapaidoille tarvittavat maalit, eikä paremmasta joukkueesta lopulta ollut mitään epäselvyyttä. Neymar keräsi jälleen suurimman huomion filmauksiensa ansiosta, mutta myös supertähden pelilliset otteet ovat parantuneet turnauksen edetessä.

Mainos alkaa

Titen valmentama joukkue tuntuu täyttävän ottelu ottelulta paremmin sen niskaan paiskottuja odotuksia: pallollisen taitavuuden ja luovan hyökkäyspelin rinnalla tämän kesän Brasilia on myös puolustussuuntaan äärimmäisen kurinalainen ja uhrautuva. Meksikon maalipaikoista merkittävä osa päättyi brassipelurien loistaviin blokkeihin, eikä Roma-vahti Alissonin ole tarvinut maalillaan turhaan hikoilla.

Mihin Belgian comeback-voitto kantaa? 

Tulevassa ottelussa hyökkäyspelote sen kuin kasvaa, kun vastaan asettuu neljännesvälierässään lähes kuolleista noussut Belgia. Japanin karattua toisen puoliajan alkuhetkillä kahden maalin karkumatkalle neljännesvälieräottelussa, näytti Belgian kultainen sukupolvi olevan matkalla kohti jälleen yhtä arvokisapettymystä, mutta mitä vielä.

Jan Vertonghen ja vaihdosta kentälle tullut Marouane Fellaini nostivat Punaiset Paholaiset tasoihin, ennen kuin Nacer Chadli viimeisteli upean vastahyökkäyksen päätteeksi voittomaalin ottelun viimeisellä potkulla.

Valmentaja Roberto Martínez on saanut osakseen paljon kritiikkiä, mutta Japania vastaan espanjalaisvalmentaja onnistui tiukassa paikassa vaihdoissaan, vaikka toki vieläkin voi kysyä, miksi joukkue ylipäätään ajautui tappioasemaan Japanin kaltaista joukkuetta vastaan.

Henkisesti upea nousu toi joukkueelle varmasti melkoisen buustin: katastrofi vältettiin, ja nyt edessä on hieno mahdollisuus haastaa kisojen suurin ennakkosuosikki ottelussa, jossa paineet ovat selkeästi brassien niskassa.

Hyökkäyspäässä Belgia painii samassa sarjassa Brasilian kanssa, mutta puolustuksessa kyyti saattaa olla kylmempää. Joukkue on päästänyt turnauksessa verkkoonsa kaksi maalia niin Japanin kuin Tunisiankin toimesta, ja Neymaria ja kumppaneita vastaan huippuveskari Thibaut Courtoisilla tulee todennäköisesti pitämään kiirettä.

MM-kisojen puolivälieräotteluiden aikataulu:

06.07. 17:00 Uruguay Ranska
06.07. 21:00 Brasilia Belgia
07.07. 17:00 Ruotsi Englanti
07.07. 21:00 Venäjä Kroatia