Video: Tuore Jukuri-hankinta Brandon Yip sai viiden ottelun pelikiellon – taklasi rumasti päähän liigadebyytissään

Brandon Yip ulosajo jukurit tps - pallomeri.net

Jukureihin kovilla meriiteillä tullu Brandon Yip katsoo uuden joukkueensa viisi seuraavaa peliä siviilit niskassa pelikiellon takia.

Jukurit kohautti kiekkopiirejä tekemällä yllättävän nimekkään hankinnan, kun vankkaa NHL- ja KHL-taustaa omaava Brandon Yip liittyi ryhmään.

Yip saapui Suomeen sunnuntaina 10.1. ja oli juuri vapautunut karanteenista, kun Jukurit kohtasi Turussa TPS:n. Yipin debyytti päättyi lyhyeen, sillä hän taklasi TPS:n Oliver Bohmia päähän ja lensi ulos. Bohm ei pelannut ottelussa taklauksen jälkeen.

Liiga tiedotti myöhemmin samana iltana, että Yipin tapaus vietiin kurinipitodelegaation syynättäväksi. Maanantaina kurinpitodelegaatio asetti Yipin viiden ottelun pelikieltoon, joten Jukureiden nimimiehen liigaura ei todellakaan saanut mairittelevaa alkua.

Mainos alkaa

Yip sai siis taklauksestaan viime syyskuussa määritellyn linjauksen mukaisen viiden ottelun minimirangaistuksen.

– Yipin taklauksesta aiheutuu suora kontakti Bohmia päähän ja siitä aiheutuu loukkaantuminen. Delegaatio ei pidä taklauksen osumista vastustajan päähän tarkoituksellisena vaan enemmän huolimattomasti suoritetun taklauksen seurauksena. Kurinpitodelegaatio on ottanut pelikiellon keston osalta edellä todetut asiat huomioon ja katsoo, että pelikiellon kestoa ei ole perustetta arvioida alle viideksi otteluksi. Toisaalta taklausta ei ole myöskään syytä arvioida ankarammaksi kuin viisi ottelua, kurinpitopäätöksessä todetaan rangaistusharkinnan osalta.

Brandon Yip sai tästä taklauksesta viiden ottelun pelikiellon:

Katso myös: Video: Tuomari Anssi Salonen jyrättiin Sveitsin liigassa – Servette-pakille reipas pelikielto ja tuhansien eurojen sakot


Pelaajat:
Joukkueet: