JYP:n Braden Christoffer sai kuuden ottelun pelikiellon – kolautti Ilves-veskaria suoraan kupoliin

Braden Christoffer JYP

JYP:n Braden Christoffer katsoo joukkueensa kuusi seuraavaa peliä katsomosta saatuaan pelikiellon Ilves-pelin tapahtumien johdosta.

Liigan kurinpitodelegaatio on lätkäissyt JYP:n Braden Christofferille kuuden ottelun pelikiellon. Christoffer tööttäsi viime lauantain JYP-Ilves – ottelussa Ilveksen maalivahtia Marek Langhameria päähän. Tilanteesta ei ottelussa tuomittu rangaistusta, mutta päävideotuomari asetti taklauksen kurinpitokäsittelyyn.

Kurinpitodelegaatio toteaa päätöksessään, että vaikka Christoffer ei tee tilanteessa varsinaista taklausliikettä, hän oikaisee maalivahdin alueen poikki ja osuu voimakkaasti alueellaan olevaa maalivahtia päähän.

Delegaatio totaa myös, että Langhamer ei liiku tilanteessa tavalla, joka asettaisi vastuun hänelle. Näin ollen Christoffer on syyllistynyt päätöksen mukaan Langhamerin piittaamattomaan vaarantamiseen ja hänelle tulee määrätä ottelurangaistus ja pelikielto. Christofferin pelikiellossa ei ollut mukana koventavaa historiaa, joten itse teko arvioitiin suoraan kuuden ottelun arvoiseksi.

JYP:n Braden Christoffer sai kuuden ottelun pelikiellon tästä tilanteesta:

Katso myös: JYPin Severi Lahtinen haki mieletöntä rankkarimaalia – ainoastaan viimeistely ontui


Joukkueet: