Brad Lambert purki sopimuksensa JYP:n kanssa ja tekee yllätyspaluun Pelicansiin

JYP Brad Lambert / Pallomeri.net

JYP tiedotti maanantaina, että huippulupaus Brad Lambert jättää seuran. Myöhemmin päivällä Lambertin uudeksi seuraksi paljastui Pelicans.

Liigasta kajahti jossain määrin odotettukin siirtouutinen, kun JYP tiedotti, että Brad Lambert jättää seuran. JYP:n tiedotteessa paljastetaan, että aloite sopimuksen purkamiselle tuli pelaajalta itseltään.

Uudeksi osoitteeksi paljastui kuitenkin hieman yllättäen hänen kasvattiseuransa Lahden Pelicans, jonka kanssa Lambert teki loppukauden mittaisen sopimuksen.

– Pelicans tarvitsi pelaajaa ja itselleni tämä on hyvä mahdollisuus. Hienoa päästä auttamaan kasvattajaseuraa menemään pitkälle kevääseen, Lambert toteaa seuran tiedotteessa.

– Lambert on erittäin hyvä nuori jääkiekkoilija, joka tuo meille laatua joukkueeseen ja ennen kaikkea erikoistilanne- sekä hyökkäyspelaamiseen. Lahjakas ja kyvykäs pelaaja, joka on menossa urallaan vahvasti eteenpäin, päävalmentaja Tommi Niemelä kehuu samassa tiedotteessa.

Lambert pelasi A-nuoriin asti Lahden Pelicansissa ennen kuin siirtyi kohun saattelemana kaudeksi 2019–20 HIFK:hon ollessaan vasta 16-vuotias. Helsingissä hän pelasi vain yhden kauden ajan ja kaksi liigaottelua ennen siirtoaan Jyväskylään.

Huhu ovat velloneet Lambertin ympärillä jo pitkään. Ilta-Sanomat uutisoi jo syksyllä, että Lambertia oli kaupiteltu muihin liigaseuroihin viime kesänä hänen taustajoukkojensa toimesta ja että sama jatkui läpi syyskauden.

Kanadalainen Sportsnet lisäsi lokakuussa vettä myllyyn uutisoidessaan, että Lambert harkitsisi siirtymistä juniorisarja WHL:ssä pelaavaan Saskatoon Bladesiin, joka omistaa hänen pelaajaoikeutensa Kanadassa.

18-vuotiaan huippulahjakkuuden siirtoruletti on herättänyt laajlati ihmetystä. Lambertin kanadalainen isä Ross Lambert vaikuttaa vahvasti taustalla poikansa uraan ja syyttävä sormi jatkuvasta hämmentämisestä osoittaakin useimmiten häntä kohti.

Tsekkaa myös: Lauri Pajuniemi teki härskin tempun AHL:ssä – kiekko sisään maalin takaa veskarin takapuolen kautta


Pelaajat:
Joukkueet: