Box lacrossen MM-kisat: Suomi vahvalla ryhmällä mukana – tässä infopaketti kisoihin!

box lacrossen mm-kisat ennakko suomi

Sisälacrossen, eli box lacrossen MM-kisat järjestetään Kanadan Langleyssä 19.-28. syyskuuta. Suomi lähtee kisoihin parantamaan viime kisojen 9. sijaansa.

MM-kisoissa on mukana 20 joukkuetta. Lohkoja on neljä, joista niin sanotun ”sinisen” lohkon joukkueilla on suora pääsy kahdeksan parhaan joukkoon, kun taas muista kolmesta lohkosta lohkovoittajat jatkavat taistelemaan MM-kullasta.

Suomen kanssa samassa lohkossa ovat Itävalta, Costa Rica, Australia sekä Ruotsi. Ennakkoon ajateltuna Australia-ottelu tulee olemaan lohkon kovin kamppailu, sillä edellisissä MM-kisoissa Suomi kärsi kaksi kirvelevää tappiota juuri Australialle. 

Kaikki joukkueet ja lohkojaon voit tsekata kisojen virallisilta sivuilta.

Suomen vahvuutena joukkuepeli

Suomen maajoukkueen tähtisikermää johtaa Jokelan veljeskaksikko, jolta on odotettavissa niin maaleja kuin torjuntojakin; veljeksistä vanhempi Roope johtaa tuttuun tyyliinsä Suomen hyökkäystä ja toimii ylivoiman kapellimestarina, kun taas pikkuveli Riku häärää tolppien välissä torjuntahommissa. Puolustuksessa johtajan viittaa kantavat Joakim Miller ja Markus Mattila, joista molemmat viettivät viime kauden Pohjois-Amerikassa. 

Suomen valmentaja Pentti Pekkonen ehti spekuloimaan tulevaa Pallomeri.netille.

– Joukkue on valmis yksilötasolla ja turnauksen alku tulee näyttämään millainen joukkue ollaan yhdessä. Toivottavasti kaikki pysyväät ehjänä ja suorituskykyisenä läpi turnauksen ja saadaan mahdollisuus haastaa joku kolmesta kärkijoukkueesta.”

Suomen vahvuuksia on aiemmin ollut juuri joukkuepelaaminen ja kova työnteko, joten tuskinpa se näissäkään kisoissa kyseisistä seikosta jää kiinni.

Suomi aloittaa kisataipaleensa torstaina 19.9. ottelulla Itävaltaa vastaan.

Jutun kuvat on ottanut suomalaisen lacrossen hovikuvaajaksi kohonnut Tiina Turkki. Tiina oli tuttu näky lähes kaikissa lacrosse-tapahtumissa, jossa vain suomalaisia näkyi – aina ulkomaiden arvokisoja myöden. Tiinan kuvat vangitsivat hienosti otteluiden intensiteetin ja lukuisat eri tahot saivat hienot kuvat käyttöönsä ilman maksua. Tiina menehtyi hiljattain pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Suomen miesten lacrossemaajoukkue haluaa kunnioittaa hänen muistoaan pelaamalla MM-kisojen ottelut surunauhoin.

box lacrosse suomi