Video: Valioliigasta pudonnut Bournemouth harkitsee oikeustoimia – Hawk-Eyen missaama maali olisi riittänyt säilymiseen

aston villa sheffield united valioliiga maaliviiva bournemouth

Bournemouth oli yksi Valioliigan tämän kauden putoajista, mutta seura ei välttämättä jätä asiaa sikseen. Seura harkitsee oikeustoimia saadakseen korvauksia.

Englannin Valioliigasta pudonnut Bournemouth harkitsee oikeustoimia maaliviivateknologiayritys Hawk-Eye Innovationsia vastaan, kertoo brittilehti Telegraph.

Seuraa aikoo näillä näkymin vaatia vahingonkorvauksia ensimmäisellä koronatauon jälkeiselle kierroksella pelatun Aston Villa-Sheffield United -ottelussa tapahtuneesta virheestä, jonka avulla Aston Villa säilytti sarjapaikkansa ennen Bournemouhtia.

Sheffield United teki ottelussa maalin, johon maaliviivateknologia ei kuitenkaan reagoinut. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun vuodesta 2013 lähtien käytetty Hawk-Eye ei toiminut.

Mainos alkaa

17. kesäkuuta pelatussa ottelussa Sheffieldin Oliver Norwood antoi vapaapotkun, joka lensi suoraan kohti Örjan Nylandin vartioimaa maalia. Nyland räpelsi itsensä pallon kanssa päivänselvästi maalin sisälle, mutta teknologia ei reagoinut tilanteeseen.

Hawk-Eye Innovations pyysi myöhemmin anteeksi tapahtunutta. Paikalle oli viritetty peräti seitsemän kameraa, jotka eivät syystä tai toisesta nähneet pallon käyneen maaliviivan yli. Jos maali olisi hyväksytty ja muut pelit pelattu samalla tavalla, niin Bournemouth olisi säilynyt sarjassa paremman maalieron turvin.

Tämän missatun maalin takia Bournemouth harkitsee oikeustoimia: