Bosnian kapteeni jäi pullistelemaan blokin jälkeen – toinen vastustaja donkkasi irtopallon tylysti nokan edestä koriin

Bosnian kapteeni Miralem Halilovic

Bosnia-Hertsegovinan kapteeni Miralem Halilovic töppäsi koomisesti EM-ottelussa Liettuaa vastaan juhlittuaan blokkia liian aikaisin.

Liettua päihitti Bosnia-Hertsegovinan koripallon EM-kisojen Saksan Kölnissä pelattavan alkulohkon ottelussa pistein 87-70, mutta ottelun tuoksinassa tapahtui eräs koominen moka, joka nousi kaikkien muiden tapahtumien yläpuolelle.

Kyseessä oli ottelun päätösneljänneksellä nähty tilanne, jossa Bosnia-Hertsegovinan kapteeni Miralem Halilovic astui nololla tavalla esiin. Kaikki toki vaikutti ensin menevän hänen kannaltaan putkeen.

Halilovic näet blokkasi komeasti Liettuan Donatas Saboniksen viimeistely-yrityksen. Halilovic päätti juhlistaa suoritustaan pullistelemalla Sabonikselle päin naamaa, kuten lajissa on tapana välillä tehdä.

Ongelmaksi vain muodostui se, ettei pallo mennytkään pelikentän ulkopuolelle, kun Halilovic mitä ilmeisimmin luuli, vaan irtopallo jäi kentälle. Ja mikä Halilovicin kannalta vielä heikompaa, pallo päätyi suoraan Liettuan Arnas Butkeviciuksen käsiin. Butkevicius puolestaan päätti paitsi upottaa pallon koriin, mutta kuitata samalla Halilovicille hänen liian aikaisesta juhlimisestaan.

Butkevicius kun olisi voinut vain upottaa vapaan heiton, mutta hän päättikin ajaa korille ja donkata pallon pohjaan aivan Halilovicin nokan alta, jotta pointti kävisi mahdollisimman selväksi. Halilovic ehti reagoida, mutta oli luonnollisesti jo pari askelta myöhässä, eikä voinut enää estää Butkeviciusta.

Bosnia-Hertsegovinan kapteeni Miralem Halilovic töppää nolosti jäätyään pullistelemaan blokkinsa jälkeen, vaikka pallo oli yhä pelissä:

Tsekkaa myös: Luka Doncic pelasi käsittämättömän ottelun – EM-kisahistorian toiseksi suurin pistemäärä