Kroatian NBA-tähti Bojan Bogdanovic taktikoi Suomen joukkueensa vastustajaksi – missasi vapaaheiton tahallaan

Bojan Bogdanovic Kroatia

Kroatia pelaa Suomea vastaan EM-kisojen pudotuspeleissä ja näyttää siltä, että Bojan Bogdanovic taktikoi sen tapahtuvaksi.

Koripallon EM-kisojen alkulohkovaiheen päätöskierroksella nähtiin erikoinen hetki, kun Kroatian NBA-tähti Bojan Bogdanovic heitti tahallaan vapaaheiton ohi viime hetkillä Ukrainaa vastaan.

Bogdanovic yritti naamioida heittoaan normaaliksi parhaansa mukaan, mutta sai itsensä muistuttamaan lähinnä sunnuntaipelaajaa, mikä luonnollisesti herätti oitis epäilyksiä.

Mainos alkaa:

Bogdanovicin vapaaheitto olisi vienyt Kroatian kahdeksan pisteen johtoon, joka olisi siivittänyt heidät todennäköisesti lohkon kakkoseksi. Ohiheiton jälkeen Ukraina teki vielä korin, joten Kroatia voitti ottelun 90–85. Se tarkoitti, että Kroatia jäi lohkonsa kolmanneksi, kun Italia voitti lohkon myöhäispelissä odotetusti Ison-Britannian.

Kroatian taktikointi tarkoitti sitä, että joukkue halusi todennäköisesti vastaansa neljännesvälierissä Suomen ja väistää kaaviossa Slovenian. Toki taktikointi edellytti vielä sitä, että myös Suomen lohkossa tuli suotuisa lopputulos. Kroatia ja Bogdanovic saivat haluamansa, sillä Serbia pieksi Puolaa oikein kunnolla ja varmisti Suomen paikan lohkon kakkosena sekä samalla sen, että Kroatia todella pelaa Susijengiä vastaan sunnuntaina.

Bojan Bogdanovic heittää loppuhetkien vapaaheiton tahallaan ohi ja taktikoi näin Suomen Kroatian seuraavaksi vastukseksi:

Katso myös: Susijengi jyräsi Hollannin – Lauri Markkanen painoi huikaisevan alley-oopin Petteri Koposen syötöstä


Pelaajat:
Joukkueet: