Blogi: Mihin katosi Robin Söderling?

Roland Garrosin finaali 2009: Robin Söderling VS. Roger Federer (1-6, 6-7, 4-6)
Roland Garrosin finaali 2010: Robin Söderling VS. Rafael Nadal (4-6, 2-6, 4-6)
Parisin Masters 1000 -finaali 2010: Robin Söderling VS. Gael Monfils (6-1, 7-6)

Vuonna 2011 neljä ATP-turnausvoittoa.

Söderlingin seuraavan ottelun päivämääräksi tällä hetkellä ilmoitetaan 17.10.2011, paikkana toimii Stockholm Open. Näin kertovat miehen omat verkkosivut. Tuota ottelua hän ei kuitenkaan koskaan pelannut, sen voin kertoa nyt 30.4.2015.

Mainos alkaa

Viimeisin ottelumerkintä löytyy sekin tosin ruotsista – Båstadin ATP-tunauksesta heinäkuulta 2011. Voitanee sanoa, ettei se ollut todellakaan mikään hullumpi ottelu. Tuo matsi oli nimittäin finaali ja vastustajana vaatimattomasti David Ferrer. Söderling voitti. Tuolloin hänen ATP-rankinginsa oli numero 5.

Mihin hän sitten katosi, suoraan maailman terävimmästä kärjestä?

ATP:n virallisten verkkosivujen pelaajakortti näyttää tältä:

robin

Huomatkaa, että tuo kortti ei vielä sano ”RETIRED”.

Vuoden 2011 aikana miestä vaivasi rannevamma. Sitten kuvioihin tuli mononukleoosi, joka pakotti hänet viime hetkillä jättämään väliin syyskuisen US Openin. Sairauden myötä Söderling päätti vetäytyä myös koko loppukauden kisoista. Lopulta tauko jatkui myös seuraavan vuoden Australian Openiin saakka.

Parhaassa urheilijan iässä olevaa ruotsalaista ei kuitenkaan kentillä tämänkään jälkeen nähty. Ensin hän ilmoitti jättävänsä väliin Roland Garrosin, sitten tuli ilmoitus että tauko jatkuu ainakin 2012 kesäolympialaisten yli. Ei tapahtunut paluuta, ei.

Vuonna 2013 mies julkaisi oman pallomerkkinsä RS-tennis-brändin alle. Viime lokakuussa hän toimi Stockholm Openin turnaustirehtöörinä.

Hän yritti aloittaa harjoittelun vuosi sitten, kroppa ei kestänyt. Haastatteluissa ruotsalainen on kuitenkin sanonut, että ajatus paluusta kolkuttaa yhä takaraivossa.

Me odotamme sinua, Robin Söderling. Oma veikkaukseni on, että hänet nähdään vähintään kerran vielä ATP-kentillä. Tuo kerta tapahtuu vuonna X Stockholm Openissa, villillä kortilla.