Blogi: Maskun Jakke Nieminen Miamissa ja TPS Turussa

Miamissa käynnistyi juuri Masters-tason ATP-mittelöt, mutta palataan vielä hetkeksi upeisiin kotikaupunkini tapahtumiin, joita ylpeänä seurasin täältä Californian Santa Barbarasta.

10 620 katsojaa A-JUNIORIEN ottelussa! Mahtavaa, TPS! Mahtavaa, Turku!

Paljon on kuraa tullut seuran niskaan, mutta tällä hetkellä en voi kotikaupunkini mustavalkoisesta perheestä sanoa kuin sen, että olen YLPEÄ.

Mainos alkaa

Kaikille teille, jotka sanotte ”nyt vaan ratsastetaan junnujen menestyksellä, kun edustusjoukkue konttasi niin pahasti”, minä sanon, että tässä ei ole edes kyse siitä, että TPS-A vei Suomen mestaruuden. Minä olen aidosti liikuttunut siitä, kun mietin miten upea tapahtuma tämä oli pelaajille. Tuo tiistainen matsi oli monelle koko uran suurin ja mahtavin. Esimerkiksi oman ikäluokkani (-88) silloisesta TPS-A-ryhmästä yksi – tai maksimissaan kaksi – pelaajaa taitaa vielä tänäkin päivänä hankkia elantonsa jääkiekosta. Se on aika vähän se.

Juniorikiekko on urheilua sen puhtaimmassa muodossa. Siihen ei ole päässyt vaikuttamaan vielä raha. Vain urheilulliset arvot ratkaisevat. Näistä syistä olen niin ylpeä.

No, se siitä. Sitten hypätään Miamin ATP-turnaukseen matkaoppaanamme Turun (no okei, Maskun) Jarkko Nieminen.

Jakke avasi turnauksen väkevästi ja kaatoi jo keskiviikkona avauskierroksella Australian Marinko Matosevicin (ATP-76) suoraan 2-0 (6-3, 6-3). Seuraavalla kierroksella vastaan asettuu argentiinalainen Leonardo Mayer (ATP-27), joka sijoitettuna pelaajana pääsi suoraan toiselle kierrokselle.

Nieminen ja Mayer ovat kohdanneet kaksi kertaa aiemmin ja molemmilla kerroilla voittajaksi itsensä on taistellut Maskun mies. Viimeisin kohtaaminen tapahtui lokakuussa Malesiassa. Tuolloin Jarkko vei matsin erin 7-6, 6-4.

Jarkon vire tuntuu olevan hyvissä uomissa enkä näe mitään syytä sille, etteikö Mayer olisi ”yllätettävissä”. Mayerin peli on vuoden 2015 karkeloissa pahasti yskinyt ja juuri, kun on näyttänyt siltä että peli saattaisi lähteä kulkemaan, tappio on koittanut ennakkoon selvästi heikompiakin vastaan.

Kertoimia alustavasti perjantaille suunnitellulle matsille ei ole vielä ilmaantunut, mutta uskoisin Jarkon kertoimen olevan sellainen, että sitä kannattaa jopa ilman minkäänlaisia tunneperäisiä fiboja lähteä painamaan lapulle.

Mainitsemisen arvoinen mies on myös entinen maailmanlistan ykkösmies Lleyton Hewitt, jota seuraan aina mielenkiinnolla, kun hän kentälle astelee. Tämä on harvakseltaan turnauksiin osallistuvalta aussilta vasta kauden kolmas turnaus ja ensimmäinen kotimaan rajojen ulkopuolella. Avauskierroksella vastaan tulee Thomasz Bellucci (ATP-81). Seurataan, mihin asti kengurumaan entisen superstaran rahkeet riittävät! #HewittWatch käyntiin!

[email protected]