Blogi: Los Angeles Kingsin uskomaton selkäranka – Kings voittaa pakon edessä

Los Angeles Kings on tunnettu NHL:ssä nykypäivänä siitä, että joukkue ei voita jokaista peliään, mutta se voittaa jokaisen pelin, joka on pakko voittaa. Vuodesta ja kaudesta toiseen Los Angeles Kings hiipii hitaasti keväällä kohti pudotuspelirajaa ja tämän jälkeen alkaakin joukkueen todellinen show.

Kaudella 2011-2012 Los Angeles Kings pääsi NHL:ssä pudotuspeleihin viimeisenä läntisen konferenssin joukkueena. Se sai vastaansa runkosarjassa eniten pisteitä keränneen Vancouver Canucksin, jota pidettiin suurena ennakkosuosikkina Kalifornian joukkuetta vastaan. Kuinka sitten kävikään? Kings painoi edellisen kauden finaalit hävinneen Canucksin lauluun viidessä pelissä.

Tämäkään ei kuitenkaan kaikille epäilijöille riittänyt todisteeksi siitä, että Kings pystyisi voittamaan Stanley Cupin. Moni piti Canucksin kaatamista suonenvetona, kunnes seuraavalla kierroksella Kings sai vastaansa St. Louis Bluesin, joka oli läntisen konferenssin toinen. Lopputulos? Kings latoi Bluesin kesälomille suoraan neljässä ottelussa ja lopulta joukkue matkasikin aina Stanley Cupiin saakka.

Viime kaudella Kings kulki läpi uskomattoman reitin. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella joukkue kohtasi San Jose Sharksin, jolla oli ottelusarjassa kotietu, sillä Sharks oli sijoittunut Kingsiä paremmin runkosarjassa. Sharks dominoi kolmea ensimmäistä ottelua mielin määrin ja voittikin niistä jokaisen. Näin ollen Sharks sai peräti neljä ottelupalloa laittaa sarja pakettiin. Vastassa oli kuitenkin Los Angeles Kings, joka ryhdistäytyi ja voitti neljännen, viidennen, kuudennen sekä vielä seitsemännenkin ottelun edeten seuraavalle kierrokselle.

Kingsin matkasta unohtumattoman teki se, että myös kahdella seuraavalla pudotuspelikierroksella joukkueen ottelusarjat venyivät aina legendaariseen seitsemänteen otteluun. Kalifornialaiset nappasivatkin voiton jokaisesta seitsemännestä ottelusta edeten jälleen Stanley Cup -finaaleihin, jossa New York Rangers kaatuikin otteluvoitoin 4-1.

Viime kevään aikana Kings oli seitsemän kertaa yhden ottelun päässä kesälomasta, mutta aina, kun edessä oli pakkovoitto, joukkue voitti ja joukkue voitti vielä tyylillä.

Tällä hetkellä joukkueilla on tämän vuoden runkosarjaa jäljellä muutama ottelu. Joillakin joukkueilla on vielä edessä kaksi ottelua, joillakin kolme ja osalla vielä neljä kamppailua. Tätä tekstiä kirjoittaessa Los Angeles Kings on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa, kun joukkueella on jäljellä neljä ottelua. Takana kuitenkin vaanii Winnipeg Jets tasapisteissä, joten Kingsin on jälleen napattava voittoja mieliäkseen kevään kiihkeimpiin peleihin mukaan.

Jos viimeisen kolmen kauden aikana kaksi mestaruutta napannut nippu päätyy jälleen mukaan pudotuspeleihin, voi siellä tapahtua ihan mitä tahansa. Tai mitä sitä jossittelemaan. Nyt Kingsin on pakko voittaa otteluita ja niinhän he voittavat. Kuinka pitkälle se sitten riittää keväällä? Sitä ei kukaan tiedä, ainakaan vielä.