Video: Björklöven-hyökkääjä otti typerän ulosajon Allsvenskanissa – ottelu päätyi myös sopupelitutkintaan

Alex Hutchings Björklöven / Pallomeri.net

Björklöven on joutunut viranomaisten syyniin, sillä tappiollisen Mora-ottelun vedonlyöntikäytös herätti sopupeliepäilyksiä. 

HockeyAllsvenskan-seura Björklövenin yllä pyöri maanantaina synkkiä pilviä, kun joukkue kohelsi kotonaan jo näpeissä olleen ottelun pois käsistään häviten Mora IK:lle kotonaan maalein 4-8.

Björklöven johti ottelua avauserän jälkeen 3-1, mutta toisessa erässä kaikki muuttui ja Mora käänsi pelin itselleen. Erän lopulla kanadalaishyökkääjä Alex Hutchings otti kerrassaan idioottimaien ulosajon lyötyään mailallaan Mora-pakkia suoraan kiveksille.

Hutchingsin ulosajoa ennen peli oli 3-4 Moralle, mutta ulosajosta tulleella ylivoimalla Mora rokotti vielä kahdesti ja käytännössä ratkaisi pelin. Mora paiskoi Hutchingsin ulosajosta tulleen viisiminuuttisen jälkeen vielä kaksi ylivoimamaalia lisää ja meni menojaan.

Ottelun jälkeen paljastui, että pilvet Björklövenin yllä synkkenivät entisestään, sillä ottelun tapahtumat herättivät heihin kohdistuneita sopupeliepäilyksiä.

Ottelunaikaiset erikoiset kerroinliikkeet johtivat siihen, että Ruotsin “Veikkaus” Svenska Spel sulki ottelun livevedonlyönnistään eikä toistaiseksi aloita voitonmaksua ottelusta, kunnes tapahtumat on tutkittu.

– Vedonlyöntimarkkinassa havaitut poikkeukselliset kerroinliikkeet herättävät epäilyksiä ottelun integriteetin suhteen, sanoo Svenska Spelin Magnus Fridell Aftonbladetin mukaan.

– Meillä on epäilyksemme, mutta emme vielä tiedä varmasti. Tutkimme asiaa tarkemmin, Fridell kommentoi puolestaan Expressenille.

Björklöven oli ennen ottelua noin 1,30-kertoiminen suosikki. Kun se johti ottelua ensimmäisessä erässä, suosikkiaseman olisi loogisesti kuulunut olla jo huomattavasti suurempi, mutta Björklövenistä tarjotut kertoimet olivatkin nousseet peräti 1,50:n tasolle.

Tappiolle jäänyt ja poikkeuksellista vedonlyöntivaihtoa kerännyt Mora IK teki sarjakakkosen vieraana lopulta siis kahdeksan peräkkäistä maalia, joista kuusi syntyi ylivoimalla.

– On valitettavaa että jotain tällaista epäillään, mutta puheenjohtajana en spekuloi sen enempää. Asia tutkitaan. Jos jostain vilppiä on tapahtunut, kyseessä on poliisiasia, sanoo HockeyAllsvenskanin puheenjohtaja Niclas Fröberg Aftonbladetille.

HockeyAllsvenskan tiedotti tiistaiaamuna, että ottelusta on aloitettu virallinen sopupelitutkinta.

Kohu paisui tiistaina aamupäivällä lisää, sillä Expressen kertoo lähteisiinsä viitaten, että ottelussa tahallisesta häviöstä syytetyn Björklövenin maalivahti Connor Ingram on poistunut maasta. Ingram oli seurassa koko kauden lainasopimuksella, mutta Nashville Predatorsilla oli oikeus kutsua hänet takaisin Pohjois-Amerikkaan.

Björklövenin urheilutoimenjohtaja Per Kenttä ei suostunut vahvistamaan tietoa. Hän kertoi, että asiasta tiedotettaisiin piakkoin lisää.

Ingram päästi selkänsä taakse viisi maalia. Ennen ottelua kanadalaisvahdin torjuntaprosentti oli ollut yli 91 ja hän oli voittanut pelaamistaan kahdeksasta ottelusta viisi.

Björklöven-hyökkääjä Alex Hutchings ottaa täysin ääliömäisen ulosajon:

Katso myös: Video: Ufa-veskari Juha Metsola hoiti itselleen haastetta – antoi karsean harhasyötön ja syöksyi pelastamaan tilanteen


Joukkueet: