BBC: Valioliiga suunnittelee menokattoa – vain kolme seuraa äänesti vastaan

Valioliiga

BBC kertoo, että Valioliiga on tekemässä isoa päätöstä. Nykyisten taloussääntöjen tilalle on tulossa tiukka menokattojärjestelmä.

BBC uutisoi, että Valioliigan seurat ovat äänestäneet mahdollisesti hyvinkin suuren mullistuksen puolesta. Sarjaan ryhdytään äänestystuloksen myötä suunnittelemaan menokattoa.

Enemmistö seuroista äänesti sen puolesta, että Valioliigan johto tekee viimeisen taloudellisen ja oikeudellisen analyysin, joka tarvitaan menokattomallin luomiseksi.

Mainos alkaa:

Malli esitellään seuroille kesäkuun yhtiökokouksessa ja jos seurat äänestävät silloin esityksen puolesta, korvaa menokatto nykyiset kannattavuus- ja kestävyyssäännöt (PSR) kaudesta 2025-26 alkaen.

Mediatietojen mukaan menokatto tulee määräytymään Valioliigan tv-oikeuksista vähiten ansaitsevan seuran rahamäärän mukaan. Verkkolehti The Athleticin mukaan on odotettavissa, että menokatoksi määräytyy kyseinen summa kerrottuna viidellä.

Ehdotus sai todella vähän vastarintaa osakseen. Vain Manchester United, Manchester City ja Aston Villa äänestivät maanantaina menokaton mahdollista käyttöönottoa vastaan, kun taas Chelsea pidättäytyi äänestämästä.

Liigan nykyisiä taloussääntöjä, joiden perusteella Evertonille ja Nottingham Forestille on määrätty pistevähennyksiä, on kritisoitu siitä, että ne suosivat seuroja, joilla on suurimmat tulot.

Tsekkaa myös: Ruotsi teki kovan päätöksen – liitto kuunteli seuroja, VAR-järjestelmää ei oteta käyttöön