Järkyttävä loukkaantuminen – Unkarin Barnabas Varga sai kovan iskun päähänsä, peli seisahtui lähes 10 minuutiksi

Unkarin ja Skotlannin välinen EM-kisojen alkulohkon ottelu sai karun käänteen, kun Unkarin Barnabas Varga loukkaantui vakavasti.

Sunnuntai-iltana pelatussa Skotlannin ja Unkarin välisessä EM-kisojen ottelussa nähtiin erittäin dramaattinen ja pelottava loukkaantuminen, kun Skotlannin maalivahdin Angus Gunnin kyynärpää mäjähti Unkarin Barnabas Vargan naamaan.

Unkarin päävalmentaja Marco Rossi kertoi Vargan tilasta Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle. Vakavasti loukkaantunut Varga joutuu leikkaukseen.

Mainos alkaa:

– Varga on ok. Valitettavasti hänen poskiluunsa murtui ja hänet leikataan. Katsotaan mitä tapahtuu, mutta jos jatkamme turnauksessa, hän ei varmuudella ole mukana, Rossi kommentoi.

Tapaus sattui 68. minuutilla vapaapotkun jälkitilanteessa. Saatuaan osuman Gunnin kyynärpäästä lensi Varga lähestulkoon pää edellä ja täysin kontrolloimattomasti kentän pintaan, jonne hän jäi makaamaan liikkumatta luonnottoman näköisessä asennossa. Hän näytti hetkeä myöhemmin jopa hieman kouristelevan, mikä ei ole harvinaista, kun pelaaja saa kovan iskun päähänsä.

Unkarin kapteeni Dominik Szoboszlai viittoili välittömästi apua paikalle, mutta kisojen lääkintähenkilökunta ei oletettavasti tajunnut tilanteen vakavuutta, sillä he lähtivät kävelemään kohti maalia. Lopulta Szoboszlai juoksi ensihoitajien luokse tarttuen paareihin repien heitä kenttää kohti edistääkseen tilannetta.

Unkarin maajoukkueen lääkärit ja kisojen lääkintähenkilökunta hoitivat Vargaa reilun seitsemän minuutin Unkarin pelaajien pidellessä näkösuojia ympärillä. Yleisö seurasi pelottavaa tilannetta hiljaisena. Lopulta Varga nostettiin paareilla ylös ja hänet vietiin suoraan stuttgartilaiseen sairaalaan.

Unkari voitti ottelun lopulta 1-0, kun Kevin Csoboth laukoi lisäajan viime hetkillä pallon maaliin. Csoboth omisti maalinsa loukkaantuneelle joukkuetoverilleen. Unkari sijoittui A-lohkon kolmanneksi ja joukkueen jatkopaikan kohtalo selviää vasta myöhemmin tällä viikolla, kun kaikki alkulohkot saadaan pelattua loppuun.

Unkarin Barnabas Varga loukkaantuu pelottavasti ottelussa Skotlantia vastaan:

Katso myös: Ennennäkemätön tilanne – Portugalin Rafael Leão sai EM-kisojen historian ensimmäisen pelikiellon sukeltamisesta


Joukkueet: