Barcelonan presidentti aiheutti joukkopaon – kuusi johtokunnan jäsentä lähti kävelemään

Barcelonan presidentti aiheutti joukkopaon – kuusi johtokunnan jäsentä lähti kävelemään

Barcelonan sisäinen kriisi eskaloitui perjantaina, kun kuusi johtokunnan jäsentä lähti kertaheitolla kävelemään seuran presidentin toimien takia.

Espanjalaisen jättiseura FC Barcelonan kulisseissa kiehuu pahasti ja sisäinen kaaos aiheutti perjantaina todellisen joukkopaon. Muun muassa BBC uutisoi, että peräti kuusi johtokunnan jäsentä lähti seurasta ovet paukkuen. Syynä kuusikon eroamisiin on tyytymättömyys seuran presidentin Josep Maria Bartomeun toimintaan.

Eronneiden joukossa oli kaksi seuran neljästä varapresidentistä, eli Emili Rousaud ja Enrique Tombas. Rousaudia pidettiin vahvimpana ehdokkaana Bartomeun seuraajaksi. Eroja ei voi pitää suurena yllätyksenä, sillä varsinkin Bartomeun ja Rousaudin välit ovat olleet jäätävät. Alkuviikosta Bartomeu ehtikin jo vaatia Rousaudin eroamista.

Barcelonassa on kuohunut keväällä useista eri syistä. Pelaajat kritisoivat hiljattain Bartomeun toimia koronaviruskriisin keskellä. Seura ehti jo tiedottaa espanjalaiseen ERTE-ohjelmaan hakemisesta, joka mahdollistaisi koko henkilökunnan palkkojen leikkaamista jopa 70 prosentilla. Pelaajat neuvottelivat kuitenkin seuran kanssa sisäisen sopimuksen palkanalennuksista.

Lionel Messi julkaisi maaliskuun lopussa pelaajien yhteisen lausunnon, jossa he lupasivat omilla palkanalennuksillaan turvata muun henkilökunnan palkat täysimääräisinä. Pelaajat myös alleviivasivat tiedotteessa, että toisin kuin mediassa on kirjoitettu, he olivat koko ajan olleet valmiita palkanalennuksiin.

Aiemmin keväällä Barcelonan paljastettiin käyttäneen kolmannen osapuolen yritystä putsaamaan seuraan kohdistunutta kritiikkiä sosiaalisessa mediassa. Eri palveluihin ilmestyi tekaistuja profiileja, jotka pyrkivät puhdistamaan presidentin mainetta ja kritisoimaan entisiä sekä nykyisiä pelaajia.

Barcelonan on kerrottu maksaneen yritykselle miljoonan euron palkkion, jota on yritetty piilottaa seuran sisäisessä tilinvalvonnassa laskua pilkkomalla. Eronnut kuusikko vaati medioille lähetettämässään erokirjeessä, että seuran presidentinvaaleja tulisi aikaistaa. Bartomeun toimikausi presidenttinä päättyy vuonna 2021, jolloin uudet vaalit olisi viimeistään pakko järjestää.

Bartomeu on toiminut Barcelonan presidenttinä vuodesta 2015 lähtien. Bartomeun aikana johtokunnassa on ollut tullista. Johtokunnassa olleista 21 henkilöstä peräti 11 on nyt eronnut tehtävistään.

Lue myös: Tv-kumppani hillitsi UFC:tä – reservaatti-ilta peruuntui, mutta hulluin suunnitelma jäi

Jaa tämä:

Joukkueet:

Aiheeseen liittyvät julkaisut