30 000 Frankfurtin fania varasti show’n Camp Noulla – Barcan pomo selitti nyt: “Tuollaista ei olisi saanut tapahtua”

barcelona frankfurt - pallomeri.net

Barcelona kohtasi torstaina Eurooppa-liigan pudotuspelien kotiottelussaan Frankfurtin, mutta “kotijoukkue” oli illan aikana häilyvä käsite.

Vaikka matsi pelattiinkin Barcan legendaarisella kotipyhätöllä Camp Noulla, oli paikalla niin paljon vierasjoukkueen kannattajia, että kotiedusta ei ollut tietoakaan.

Vaikka Frankfurtin kannattajille oli varattu vain 5000 lippua – ja lippujen ostaminen Saksasta oli tämän jälkeen estetty – oli peräti 30 000 vieraiden kannattajaa onnistunut lunastamaan ottelulippunsa käyttämällä välikäsiä.

ESPN:n tietojen mukaan Barcelonan pelaajat olivat järkyttyneitä saapuessaan alkulämpöön, sillä tunnelmaa kuvattiin jopa vihamieliseksi. Kotijoukkueen ultrafanit protestoivat omalta osaltaan lippufarssia sillä, että he boikotoivat toisen jakson ensimmäistä kymmenminuuttista. Nöyryyttäväksi illan teki myös se, että Barcelona taipui lopulta lukemin 2-3, mikä tarkoitti sitä, että Frankfurt marssi sen kustannuksella jatkoon.

Barcan puheenjohtaja Joan Laporta on nyt avannut oman sanaisen arkkunsa tapahtuneen tiimoilta.

– Olemme todella pahoillamme, se oli häpeällistä. Olen tyrmistynyt tämän välittämästä mielikuvasta ja häpeissäni, sillä tuollaista ei olisi koskaan saanut tapahtua, Laporta sanoi ESPN:n mukaan.

Jo aiemmin Barca-luotsi Xavi oli vaatinut seurajohdolta selitystä tapahtuneelle.

Laporta sanoi myös, että toimenpiteisiin on ryhdytty, jotta vastaavanlaiselta nöyryytykseltä vältytään jatkossa: Barcelona aikoo estää ostetun lipun siirtämisen toiselle henkilölle kansainvälisissä peleissä.


Joukkueet: ,