Barcelona jättimäisissä ongelmissa – velkataakka on täysin järjetön

Barcelonan Barcelona

Barcelona on todella tukalassa tilanteessa, sillä seuran taloudellinen tilanne on tällä hetkellä totaalinen katastrofi.

Seurapresidentti Joan Laporta piti maanantaina lehdistötilaisuuden, jossa käytiin läpi Barcelonan taloudellista tilannetta. Tällä hetkellä tilanne on se, että velkataakka seuralla on suorastaan järjetön eikä tilanne näytä lainkaan paranevan.

Laporta syytti kovin sanoin tilanteesta seuran entistä presidenttiä Josep Maria Bartomeua, jonka aikana seura syöksyi karmeaan kierteeseen. Barcelonassa on viime vuosina maksettu pelaajille jättimäisiä palkkoja, jonka johdosta tällä hetkellä työntekijöille menevät palkat ovat 103 prosenttia seuran kokonaistuloista. Eli toisin sanoen tulot eivät riitä paikkaamaan edes henkilöstökuluja.

Mainos alkaa

– Heti aluksi, kun saavuimme tänne, niin jouduimme anomaan 80 miljoonan euron lainaa. Muuten emme olisi pystyneet maksamaan työntekijöillemme luvattuja palkkoja. Edellinen hallinto oli täynnä valheita, Barcelona-pomo Laporta totesi lehdistötilaisuudessa

Tämän lisäksi Laporta sanoo huomanneensa, että Camp Noulla piti tehdä kiireellisiä korjaustoimenpiteitä, jotta katsojat eivät joudu vaaratilanteisiin. Tämän lisäksi seuralle oli maksettu ennakkoon peräti 50 prosenttia luvatuista tv-rahoista.

Laportan paljastukset jatkuivat entisestään, sillä seurapresidentin mukaan entinen johto oli muun muassa maksanut miljoonia euroja kykyjenetsijöille. Suhteellisuus oli hävinnyt kokonaan tekemisestä.

Tämä on johtanut siihen, että Barcelonan velka on 1,35 miljardia euroa. Nettovarallisuus on puolestaan 451 miljoonaa euroa miinuksella.

Tulot tuskin tulevat kasvamaan lähiaikoina, sillä Lionel Messin lähtö tarkoittaa sitä, että kiinnostavuus seuran ympärillä laskee rajusti. Myös koronarajoitukset vaikuttavat tällä hetkellä yleisömääriin.


Joukkueet: