Barcelona-pomo avasi Messin lähtöön johtaneita syitä – “Hän halusi jäädä”

Real Madrid Lionel Messi jalkapallon
Kuva: Getty Images

Barcelona-pomo Joan Laporta piti perjantaina lehdistötilaisuuden, jossa mies kertoi tarkemmin syistä, jotka johtivat lopulta seuralegendan poistumiseen.

Torstaina futismaailma sai todellisen shokkiuutisen, kun Barcelonan toimesta ilmoitettiin, että Lionel Messi ei tule jatkamaan seurassa. Syyksi kerrottiin taloudelliset rajoitukset, jotka eivät mahdollistaneet jatkosopimuksen tekemistä.

Perjantaina Laporta avasi tarkemmin neuvotteluiden kulkua ja sitä, mikä nousi lopulta esteeksi sopimuksen allekirjoittamiseen. Seurapomon mukaan kaikki oli jo sovittuna ja Messi oli tekemässä viisivuotisen jatkosopimuksen.

– Hän halusi jäädä Barcelonaan. Siitä oli jo sovittu ja mekin halusimme Lionel Messin jäävän. Valitettavasti La Ligan sääntöjen vuoksi, emme voineet jatkaa sopimusneuvotteluja, Laporta totesi lehdistötilaisuudessa.

Sopimuskuviossa yritettiin kaikin tavoin kiertää rajoitukset, sillä sopimuksen pituus olisi ollut viisi vuotta, mutta palkkaa olisi maksettu vain kahdesta ensimmäisestä vuodesta.

– Meillä oli yhteisymmärrys siitä, että Messi solmisi viisivuotisen sopimuksen, mutta palkkaa maksettaisiin kahdesta vuodesta. Lionel hyväksyi sopimuksen. Olimme varmoja, että se olisi mainio sopimus, mutta La Liga ei hyväksynyt sitä palkkarajan takia, Laporta kertoi.

“Neuvottelut ovat ohi”

Laportalta kysyttiin, että onko mahdollista Messin vielä jotenkin jäävän seuraan. Pomo ei kuitenkaan antanut toiveita, sillä La Ligan säännöt eivät jousta asian suhteen.

– En halua antaa ylimääräisiä toiveita. Neuvottelut ovat ohi. Emme voi rekisteröidä Messiä pelaajaksemme. Meillä oli takaraja, koska La Liga alkaa pian. Nyt Messi aikoo katsoa muita seuravaihtoehtoja, Laporta totesi.

Laporta oli surullinen ennen kaikkea siitä, että seura teki kaikkensa saadakseen Messin jäämään ja supertähti olikin lopulta jäämässä. Myös La Ligan puolella Messin jatkoa toivottiin, mutta samalla säännöt eivät antaneet mitään pelivaraa.

Barcelona on valtavissa taloudellisissa ongelmissa ja se heijastuu nyt ensimmäistä kertaa konkreettisesti tekemiseen, kun maailman paras pelaaja poistuu seurasta.

– Taloudelliset tappiot ovat olleet odotettuja pahempia. Meidän palkkamme eivät jätä meille liikkumavaraa. Emme voi tehdä päätöstä, joka tuhoaisi tämän koko seuran. Barcelona on tärkein asia. Nyt alkaa uusi aikakausi, Laporta julisti.


Pelaajat:
Joukkueet: