Barcelona yhä myrskyn silmässä – johtokunta joutuu epäluottamusäänestykseen, ex-valmentaja haastoi oikeuteen

Barcelonan presidentti Josep Bartomeu Barcelona / Pallomeri.net

Barcelona on ollut kohujen keskellä läpi kesän, eikä meno ota rauhoittuakseen. Nyt seuran johtokunta joutuu epäluottamusäänestykseen.

Barcelona vahvistaa, että seura on vastaanottanut adressin Josep Maria Bartomeun epäluottamusäänestyksestä. Adressi luovutettiin Barcelonan toimistolle torstai-iltana.

Barcelonan tiedotteen mukaan adressi ylitti reilusti vaaditun rajan epäluottamusäänestyksen järjestämistä varten. Nimiä on saatu kerättyä kasaan 20 687, kun vaadittu raja oli 15 prosenttia seuran äänioikeutetuista jäsenistä, eli 16 520 kappaletta. Bartomeu ei joudu epäluottamusäänestykseen yksin, vaan se kohdistuu koko johtokuntaan.

Seuraavaksi seuralla on 10 päivää aikaa koota kasaan lautakunta, joka vahvistaa nimenkeräyslistan. Lautakunta koostuu kahdesta seuran johtokunnan jäsenestä, listan kahdesta ensimmäisestä allekirjoittajasta ja Katalonian jalkapalloliiton edustajasta. Lautakunnan on 10 päivän sisällä tarkastettava lista.

Mainos alkaa

Jos ja kun lista hyväksytään, Barcelonan johtokunnan on järjestetettävä epäluottamusäänestys 10-20 päivän sisällä listan hyväksymisestä. Todennäköisesti äänestys pidetään siis lokakuun puolivälissä.

Bartomeun syrjäyttäminen vaatii kahden kolmasosan kannatuksen äänestyksessä. Mikäli äänestys päätyy epäluottamukseen, Bartomeu siirretään syrjään välittömästi. Tuolloin tilapäinen johtokunta järjestää uudet puheenjohtajavaalit, jotka järjestettäneisiin joulukuussa.

Tämän lisäksi Barcelonan ex-luotsi Quique Setién ryhtyy oikeustoimiin seuraa vastaan. AS:n mukaan Setién vaatii Barcelonalta neljän miljoonan euron korvauksia sopimuksen purkamisesta.

Barcelona virallisti Setiénin potkut vasta keskiviikkona, vaikka hänet siirrettiin syrjään joukkueen peräsimestä jo yli kuukausi sitten. Vasta elokuun lopussa kävi ilmi, ettei sopimusta oltu purettu virallisesti, vaikka Setién oli lähettänyt burofaxin seurajohdolle, jossa hän kehotti seuraa viimeistelemään paperityöt. Nyt asiaa tullaan selvittämään oikeussalissa.

Barcelona vahvisti Setiénin potkut aiemmin syyskuussa. Nyt on käynyt kuitenkin ilmi, että Setién vapautettiin tehtävistään vain joukkueen valmentajana, eikä seuran työntekijänä. Hänen sopimuksensa on siis ollut voimassa keskiviikkoon asti.

Setiénin pesti Barcelonan päävalmentaja kesti vain 25 ottelun ajan, joista hän voitti 16 ja hävisi viisi. Hänet korvasi Ronald Koeman.

Tsekkaa myös: KuPS vältti kaikkein pahimmat arvat – mahdollisen playoff-kierroksen vastus silti kivikova


Joukkueet: