Liigan kurinpito on puhunut – KooKoon Axel Ottosson sai viiden ottelun pelikiellon

Axel Ottosson KooKoo Saku Salminen Pelicans pelikielto päähän kohdistunut taklaus - Pallomeri.net

KooKoon Axel Ottosson on saanut viiden ottelun pelikiellon perjantain ottelussa nähdyn päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena.

Ottossonin kaltoin kohtelemaksi keskialueella joutui Pelicansin Saku Salminen.

– Salminen menettää syötön katkaisemisen jälkeen kiekon hallinnan, ja samanaikaisesti Ottosson luistelee edestäpäin kohti Salmista. Ottosson taklaa tilanteessa Salmista, taklaus osuu Salmista päähän, kurinpitoraportissa todetaan.

Raportissa nostetaan esiin myös se, että Salminen on juuri luopunut kiekosta, joten hän on sääntöjen mukaan vielä taklattavissa.

-Ottossonin taklaus kohdistuu kuitenkin lähes pelkästään Salmista päähän. Delegaatio toteaa, että Ottossonilla olisi ollut mahdollisuus kohdistaa taklaus vastustajan vartaloon, mutta taklaus menee vartalolinjan editse.

Näin ollen Ottossonille tuomittiin viiden ottelun pelikielto, joka on nykykäytännön mukaan automaatio päähän kohdistuneesta taklauksesta, kun lieventäviä asiahaaroja ei ole. KooKoo-pelurilla ei ole aiempaa kurinpitohistoriaa, joten rangaistusta “ei myöskään tule ankaroittaa”, kuten raportissa todetaan.

Tästä tilanteesta Axel Ottosson sai viiden ottelun pelikiellon:

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen Liigan YouTubessa.


Pelaajat:
Joukkueet: