Huimaa historiaa! Suomalainen Awak Kuier varattiin naisten NBA:han numerolla kaksi

Awak Kuier

Perjantaina tehtiin suomalaista koripallohistoriaa, kun Awak Kuier varattiin naisten NBA:han koko varaustilaisuuden toisena pelaajana.

19-vuotias Kuier on aiheuttanut valtavan kuhinan Pohjois-Amerikassa, sillä superlupauksen taidot ovat kaikkien tiedossa. Tällä hetkellä Italiassa pelaavat pelurista odotetaankin WNBA:han kovan luokan tekijää.

Tämä näkyi myös varaustilaisuudessa, kun Dallas Wings nappasi suomalaisen heti koko draftin toisena pelaajana. Näin ollen 195-senttisestä Kuierista historian korkeimmalla sijalla naisten NBA:han varattu suomalaispelaaja. Aikaisemmin ainoastaan Taru Tuukkanen on varattu WNBA:han. Tuukkanen meni vuonna 2001 sijalla 57.

Kuierin huimasta suorituksesta kertoo kaiken se, että kyseessä on ensimmäinen kerta kymmeneen vuoteen, kun kärkiviisikossa varataan pelaaja Yhdysvaltojen ulkopuolelta. Lisää historiaa on taatusti tulossa, sillä Kuier on varauksensa myötä lähes varmasti historian ensimmäinen suomalaispelaaja, joka pelaa naisten NBA:ssa. Kausi käynnistyy toukokuussa ja se kestää syyskuulle.


Pelaajat:
Joukkueet: