Avalanchen pelaajat saivat Stanley Cup -sormuksensa – jäätävässä ökysormuksessa peräti 669 timanttia

Colorado Avalanchen mestaruussormus

Colorado Avalanchen pelaajille jaettiin huimat ökysormukset muistoksi viime kesän Stanley Cup -voitostaan.

Viime NHL-kauden mestari Colorado Avalanche antoi Stanley Cup -sormukset joukkueelleen maanantaina. Seura julkaisi somessa videon niin illallistilaisuudesta, jossa sormukset jaettiin, kuin myös esittelyvideon itse sormuksesta.

Illallistilaisuudessa jokaisen pelaajan eteen oli jaettu rasia. Luvan saatuaan pelaajat avasivat ne yhtä aikaa ja eräänlaiseksi soittorasiaksi paljastuneesta laatikosta löytyi sormuksen lisäksi myös videonäyttö, jolta näkyi tunnelmapätkää mestaruuden ratkaisuhetkeltä.

Ökysormuksiin mahtuu monenlaisia kiehtovia yksityiskohtia. Kuten tavallista, ne on yksilöity kullekin pelaajalle nimikkokirjailulla ja pelinumerolla. Sormukseen on timantein koristeltu myös kaikki Coloradon kolme mestaruusvuotta ja sormuksen sisällä lukevat viime kauden pudotuspelien kaikkien neljän ottelusarjan lopputulokset ja joukkueen viime kauden slogan Find A Way.

The Athleticin mukaan yksittäisessä 18,5 karaatin sormuksessa on 669 timanttia, 42 rubiinia ja 20 safiiria.

Valmistajan mukaan sormukseen on myös piilotettu melkoisia yksityiskohtia. Esimerkiksi Avalanchen logon edessä oleva lumi koostuu 19 timantista seuran entisen mestarikapteenin ja viime kauden mestari-GM:n Joe Sakicin pelinumeron kunniaksi. Niistä jokainen taas on 0,22 karaatin kivi kuvaamaan sitä, että Kroenken perhe on omistanut Avalanchen 22 vuoden ajan. Sormuksen oikealla sivustalla 72 timanttia puolestaan kuvaavat Coloradon viime kauden jokaista voittoa runkosarjassa ja pudotuspeleissä.

Sormuksen hintaa ei luonnollisesti paljastettu, mutta The Athleticin arvion mukaan hinta olisi noin 40 000–50 000 dollaria sormukselta.

Tältä näyttää Colorado Avalanchen Stanley Cup -sormus:

Avalanche julkaisi somessa videon hetkestä, kun pelaajat avaavat sormusrasioitaan:

Katso myös: Ruotsin SHL:ssä nähtiin mielettömän upea esityö – kiekko ilmasta jalalla haltuun ja syöttö takatolpalle


Joukkueet: