Australian rugbyliigan jatkosuunnitelmat jäihin yllättävästä syystä – kolme pelaajaa kieltäytyi pakollisesta rokotteesta

australian rugbyliigan jatko jäihin / Pallomeri.net

Australian rugbyliigan jatko joutui vaakalaudalle, kun kolme Canberra Raidersin pelaajaa kieltäytyi pakolliseksi määrätystä influenssarokotteesta.

Urheilusarjoja käynnistellään koronapandemian pakottamalta tauolta pikkuhiljaa eri puolilla maailmaa erinäisten varotoimien avulla, mutta Australian rugbyliigan uudelleenkäynnistmisprosessissa ollaan törmätty yllättävään ongelmaan.

Liigan pelaajille määrättiin pakolliseksi influenssarokote, jonka on tarkoitus auttaa mahdollisten tartuntojen ehkäisemisessä. Nyt kolme Canberra Raidersin pelaajaa on kieltäytynyt rokotteesta uskonnollisiin syihin vedoten. Raidersin pelaajat Josh Papalii, Sia Soliola, ja Joseph Tapine osallistuvat joukkueen harjoituksiin, mutta seura on pyytänyt lisäohjeita kieltäytyneiden varalle.

– Kolmikko palaa tänään harjoituksiin. Odotamme nyt lisätietoja ja ohjeita liigan johdolta. Tilanne on kaikille uusi. Tämä vuosi on kaikkea muuta kuin normaali. Eteemme tulee aivan poikkeuksellisia tilanteita, Raidersin toimitusjohtaja Don Furner totesi aussimedioille.

Mainos alkaa

Tilanteesta tekee mielenkiintoisen se, että rokotuksesta saa kieltäytyä, jos pelaaja allekirjoittaa vastuuvapauslomakkeen. Raiders-kolmikko ei kuitenkaan suostunut allekirjoittamaan vastuuvapauslomaketta sellaisenaan. He olivat Sydney Morning Heraldin mukaan yliviivanneet kohdan, jossa allekirjoittaja hyväksyy, että hänellä on korkeampi riski sairastua influenssaan ilman rokotetta.

Kolmikko on polynesialaista alkuperää ja heidän uskontonsa kieltää kaikki rokotteet.

Seurat ovat painostaneet päättäjiä lujasti, jotta kautta voitaisiin jatkaa ja seurat saisivat otteluiden tv-lähetyksiin liittyvät tulonsa. Maan pääministeri Scott Morrison otti kuitenkin tuoreeltaan jyrkän kannan rokotuskieltäytymisiin. Hän ilmoitti tukevansa linjaa ”no jab, no play” eli ”ei pelejä ilman piikkiä”.

Lue myös: Times: Valioliigan ja Championshipin paluu tarkoittaisi futisfestivaalia – useita pelejä päivittäin eri alkamisajoilla