Australian avoimet 2018: Televisiointi Eurosportilla – finaalit ilmaiskanavalla!

Australian avoimet 2018: Televisiointi Eurosportilla – finaalit ilmaiskanavalla!

Australian avoimet 2017 päättyi Legendan juhliin, kun Roger Federer nappasi lähes kaikkien yllätykseksi uransa 18:nnen Grand Slam -tittelin. Juhliiko Kuningas myös vuonna 2018?

Palataanpa hetkeksi viime vuoteen. Finaalissa Roger Federer ja Rafael Nadal. Lopulta, viisieräisen taiston jälkeen, pyttyä nosteli ensin mainittu.

Joku sanoisi – ja niin monet tekivätkin – että ilmassa leijui entisaikojen tuoksua. Tämä kaksikko kuitenkin todisti koko kauden mittaisena, ettei Melbournessa nähty finaali ollut mikään sattuma; he olivat tulleet takaisin tennismaailman huipulle jäädäkseen.

Roland Garrosissa voiton vei Nadal, Wimbledonissa oli jälleen Federerin vuoro ja US Openista voittajana poistui Nadal, joka myös päätti vuotensa maailmanlistan ykkösnimenä.

Jatkuuko kaksikon Grand Slam -voittokulku myös tammikuussa Melbournessa? Ainakin loukkaantumisensa jäljiltä paluuta tekevällä Novak Djokovicilla on tähän kysymykseen todennäköisesti vastaus, joka alkaa e-kirjaimella.

Huippumielenkiintoinen on myös nelinpeli, jonka voittoa vuonna 2017 juhlivat Henri Kontinen ja John Peers. Sama kaksikko vei myös ATP-finaaliturnauksen marraskuussa, joten voittajasuosikin paineet voitanee asettaa suomalais-australialaisen kaksikon harteille.

ATP-ranking vuoden 2017 lopussa – TOP-10:

1. Rafael Nadal

2. Roger Federer

3. Grigor Dimitrov

4. Alexander Zverev

5. Dominic Thiem

6. Marin Cilic

7. David Goffin

8. Jack Sock

9. Stan Wawrinka

10. Pablo Carreno Busta

Koko rankingin näet ATP:n nettisivuilta: ATP Ranking  – Men’s singles

Australian avoimet 2018 -televisiointi Eurosportin vahvoilla harteilla

Australian Openin televisioinnista vastaa tuttuun tapaan Eurosportin kanavat sekä Eurosport Player, jossa on valittavissa 16 tv-kenttää.

-Turnausta esitetään suorana sekä Eurosport 1:llä että Eurosport 2:lla, käytännössä koko ajan kun pelejä on tarjolla. Ensimmäisellä viikolla lähetystä on molemmilla kanavilla kello 02.00 – noin kello 14.00, Discovery Networks Finlandin urheilupäällikkö Antti Haajanen avaa tulevaa.

-Ensimmäisen viikon jälkeen kaikki niin sanotut ”isot pelit” näkyvät Eurosport 1:llä suorana ja Eurosport 2:lla näkyy muun muassa naisten nelinpelin välierät, sekanelinpelin välierät ja poikien finaali. Eurosport 1:llä näkyy tietysti miesten ja naisten ratkaisupelit sekä myös sekanelinpelin ja miesten sekä naisten nelinpelin loppuottelut.

Lisäksi miesten ja naisten finaalit tulevat suorana lähetyksenä TV5-ilmaiskanavalta.

Vuodelle 2018 on luvassa myös uudistus, joka ilahduttanee monia tennisfaneja.

-Nyt meillä on Suomessakin mahdollisuus vaikuttaa Eurosport Playerin kanaviin, eli jos jostain syystä kansainvälinen Eurosport ei olisi lähettämässä ottelua joltain kentältä, joka televisioidaan ja Henri Kontinen pelaisi, voisimme Suomesta käsin aikatauluttaa ottelut myös tältä kentältä Eurosport Playeriin.

Jarkko Niemistä kuullaan jälleen asiantuntijana

Suomen kaikkien aikojen tennispelaaja, Jarkko Nieminen vakuutti syväluotaavalla asiantuntemuksellaan vuonna 2017 ja miestä kuullaankin kommentaattorin roolissa myös tulevana tennisvuonna, alkaen Australian avoimista.

-Selostuksista vastaavat Arne Six, Arno Seiro ja Henry Järvinen. Six selostaa koko turnauksen ajan, Järvinen ensimmäisellä viikolla ja Seiro toisella. Jarkko Nieminen toimii asiantuntijana koko turnauksen ajan, muutamaa välipäivää lukuun ottamatta.

Tennis on vahvasti läsnä Eurosportin tarjonnassa myös vuonna 2018.

-Eurosportin tennisvuosi 2018 on hyvin samankaltainen kuin edeltäväkin vuosi. Kaikki neljä Grand Slamia näkyvät kattavasti ja lisäksi näkyy tukku muita ATP- ja WTA-turnauksia. Tammikuussa ennen Australian avoimia näytämme esimerkiksi Dohan, Brisbanen ja Sydneyn ATP-turnaukset sekä Hopman Cupin, Haajanen päättää.

Eurosport Playeriin voit tutustua TÄSTÄ LINKISTÄ. Hinnat – 6,99€/kk, tai 69,99€/vuosi – eivät päätä huimaa.

Australian avoimet 2018: Viralliset nettisivut

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut