Sivusto: Nuoret Leijonat menestyivät myös NHL-scouttien silmissä – kolme pelaajaa huomioitiin erityisesti

Nuoret Leijonat pronssi U20 MM-kisat - pallomeri.net

Urheilusivusto The Athletic paljastaa, että Nuoret Leijonat herättivät hienoilla otteillaan myös NHL-scouttien huomion.

Pronssia U20 MM-kisoissa voittaneet Nuoret Leijonat tekivät yhdessä hyvää tulosta, mutta osa pelaajista teki myös yksilöinä vaikutuksen NHL-scoutteihin.

Urheilusivusto The Athletic paljasti kysyneensä viideltätoista NHL-scoutilta mielipidettä turnauksen tähdistökentällisestä, suurimmista yllättäjistä ja suurimmista epäonnistujista.

Kyselyn mukaan Suomen Ville Heinola oli turnauksen parhaimpia puolustajia ja hän pääsikin scouttien tähdistökentällisen. Heinola valittiin myös ansaitusti kisojen viralliseen tähdistökentälliseen.

Mainos alkaa

Muut pelaajat tähdistökentällisessä olivat Kanadan maalivahti Devon Levi, puolustaja Bowen Byram ja hyökkääjä Dylan Cozens, Saksan hyökkääjä Tim Stützle sekä myös koko turnauksen MVP:ksi valittu USA:n hyökkääjä Trevor Zegras.

Muista suomalaisista scoutit nostivat esiin puolustajat Santeri Hatakan ja Topi Niemelän sekä hyökkääjä Samuel Heleniuksen, jotka olivat heidän papereissaan turnauksen suurimpia yllättäjiä.

Niemelä voitti turnauksen puolustajien pistepörssin, mutta scoutit eivät nostaneet häntä kuitenkaan omaan tähdistökentälliseensä.

Niemelä valittiin virallisesti turnauksen parhaaksi puolustajaksi, mutta hän tippui virallisesta tähdistökentällisestä, jonka valitsi media. Tämän hämmentävältä kuulostavan kuvion selittää se, että parhaan puolustajan tittelin valinta kuuluu turnauksen direktoraatille.

Scoutit nostivat yhden suomalaispelaajan esiin myös negatiivisessa mielessä, eikä valintaa voi pitää yllätyksenä. Heidän mukaansa Roby Järventie kuului turnauksen suurimpiin pettymyksiin. Järventielle oli pedattu iso rooli Suomen joukkueessa, mutta hän joutui välillä katsomoonkin, kun ei saanut itsestään parasta irti.

Tsekkaa myös: Tuukka Rask kertoi lähdöstään NHL:n pudotuspelikuplasta – ”Ambulanssi oli kutsuttu”


Joukkueet: