Bergamon pormestari: Atalanta-Valencia -ottelulla karut vaikutukset – “Virus levisi laajalti tuon illan aikana”

atalanta / Pallomeri.net

Italialaisen Bergamon pormestari kertoi medialle, että Mestarien liigan Atalanta-Valencia -ottelulla vaikutti suuresti koronaviruksen leviämiseen. 

Uutistoimisto AFP kertoo, että 19. helmikuuta pelattu Mestarien liigan ottelu Atalanta-Valencia on muuttunut murheelliseksi osaksi koronavirusepidemian tarinaa.

Atalantan kotikaupungin Bergamon pormestari Giorgio Gori kertoi tiistaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että ottelu on “yksi surullisista selityksistä” alueen suurelle tartuntamäärälle.

Parin ensimmäistä osaottelua ei tosin pelattu Bergamossa, koska Atalantan oma stadion on remontissa. Peli pelattiin Milanon San Siro -stadionilla, jonne pakkautui yli 44 000 katsjojaa. Ottelu päättyi Atalantan riemukkaaseen 4-1-voittoon ja itse ottelu sekä tuloksen aiheuttama halailu nähdään syinä epidemian pahenemiselle.

– Noin 40 000 Bergamon asukasta matkusti Milanoon katsomaan ottelua. Moni seurasi sitä kodeistaan tai baareissa perheen tai ystävien kanssa isommissa ryhmissä. On selvää, että virus levisi laajalti tuon illan aikana, Gori totesi tilaisuudessa.

Hän ei usko, että ottelu olisi ollut viruksen varsinainen lähtölaukaus, mutta se pahensi tilannetta selvästi. Kaksi viikkoa ottelun jälkeen tartunnan saaneiden määrä näet lähti jyrkkään nousuun Bergamossa. Gori uskoo, että todellisuus on selvästi tilastoja synkempi.

– On paljon vanhuksia, jotka ovat kuolleet koteihinsa ilman mahdollisuutta päästä sairaalahoitoon. Nämä ihmiset eivät näy virallisissa tilastoissa. Heitä ei ole testattu ennen tai jälkeen kuoleman, Gori sanoi.

Valencia ilmoitti, että jopa 35 prosenttia joukkueesta ja taustahenkilöistä antoi positiivisen testinäytteen vierasottelun jälkeen. Atalantan edustajat puolestaan kertoivat tiistaina, että maalivahti Marco Sportiello on joukkueen ensimmäinen koronavirustartunnan saanut pelaaja. Hän pelasi 10. maaliskuuta pelatussa toisessa osaottelussa.

Tsekkaa myös: Uutuuskirja: Huuhkajien sitoutuminen kovaa luokkaa – Sauli Väisänen uhmasi seurajohtoa, Paulus Arajuuri vähätteli vammaansa


Joukkueet: ,