Arvio: KPV voittaa Ykkösen ja nousee Veikkausliigaan

nousukarsinnat KPV Ykkönen / Pallomeri.net

Jalkapallon Ykkösessä on edessä äärimmäisen mielenkiintoinen loppuhuipennus, kun kärkijoukkueet KPV ja HIFK kohtaavat lauantaina Helsingissä toiseksi viimeisellä kierroksella. Panokset ovat huipussaan: KPV johtaa sarjaa pisteen erolla, joten vierasvoitolla se varmistaisi Ykkösen voiton ja suoran nousun Veikkausliigaan. Sarjan kakkonen karsii noususta liigaan

Vedonlyöntiyhtiö Betsson uskoo, että KPV tulee pitämään ykköspaikkansa kauden päättyessä. Sen kerroin sarjavoittoon on 1.67 ja IFK:n 2.10.

– Kertoimenlaskijoiden arvio perustunee KPV:n aavistuksen helpompaan loppuohjelmaan. KPV:lle riittää Helsingistä tasapelikin pitääkseen homman omissa käsissään, ja kokkolalaiset pääsevät pelaamaan päätöskierroksella kotonaan KTP:tä vastaan, jolla ei ole enää ottelussa panosta. Sen sijaan IFK joutuu Kajaaniin, joka saattaa pelata ottelussa vielä säilymisestä, puntaroi Betssonin Head of Marketing Jussi Nurmi.

Mainos alkaa

Lauantain ottelussa kertoimet on Betssonille kuitenkin laskettu hivenen HIFK:n eduksi: Kotivoitto antaisi tällä hetkellä kertoimen 2.03, tasapeli 3.35 ja vierasvoitto 3.45.

Myös peräpäässä nähdään lauantaina varmasti erittäin kiihkeä kamppailu: JJK isännöi AC Kajaania, joka on jyväskyläläisiä kaksi pistettä edellä ja putoamisviivan päällä. Kotijoukkue on erittäin täpärästi ennakkosuosikki: JJK:n kerroin on 2.37, tasurin 3.65 ja Kajaanin 2.60.

– Kajaanilla on tässä pelissä isot paineet, vaikka sillä kahden pisteen etumatka onkin. JJK pelaa lopuksi panoksetonta Oulua vastaan ja Kajaaniin tulee tosiaan lopuksi HIFK. Ja vain pisteen päässä JJK:sta on Klubi 04, jonka loppuohjelma on toiveikas: EIF ja Haka, joilla niilläkään ei ole enää panosta. Kaikkiaan erittäin kiinnostavia pelejä luvassa kahtena peräkkäisenä viikonloppuna, Nurmi myhäilee.

Lähde: Betssonin tiedote


Joukkueet: